EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele

12.05.2017 14:05

Letošní Mezinárodní specializovaná výstava EXPO 2017, jejímž hostitelem bude od 10. června do 10. září kazašská Astana, je skvělou příležitostí pro tuzemské podnikatele i cestovatele. Díky českému zastoupení, zázemí českého pavilonu i oficiálnímu českému touroperátorovi, se v Astaně budou všichni cítit jako doma.

EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele
Foto: Petr Pokorný
Popisek: EXPO v Astaně je skvělou příležitostí nejen pro podnikatele.

„Mezinárodní specializovaná výstava je nepochybně mimořádnou příležitostí také pro řadu podnikatelů z našeho regionu. EXPO v Astaně může být pro mnohé novou obousměrnou cestou nejen do Kazachstánu, ale obecně na středoasijské trhy,“ konstatoval v této souvislosti ředitel Jihočeské hospodářské komory (JHK) Luděk Keist.

V kazašské metropoli se v rámci této tříměsíční výstavy, zaměřené na téma „Energie budoucnosti“, představí více než 110 zemí světa. Organizátoři očekávají přibližně šest miliónů návštěvníků z celého světa. Česká republika míří na EXPO 2017 s národním tématem - Důmyslnost řešení. Podnikatelskou cestu lze ovšem spojit také s nevšedním cestovatelským zážitkem.

„Významnou událostí pro nás bude především Český den v sobotu 15. července a právě k tomuto datu jsou vypsány oficiální termíny cest do Kazachstánu pro české zájemce. Ti tak mohou počítat s maximálním komfortem a plně profesionálním zajištěním z české strany,“ uvedl Kamil Krupka, jednatel českobudějovické cestovní kanceláře Quicktour, která je partnerem a oficiálním touroperátorem českého zastoupení na EXPO 2017 v Astaně.

Jedná se o pětidenní pobyt v Astaně, spojený s návštěvou výstavy, prohlídkami hlavního města a jeho okolí, od 13. do 17. července a devítidenní pobyt ve dnech 13. až 21. července, rozšířený o návštěvu bývalého hlavního města Kazachstánu Almaty, dříve Alma Aty, ležícího na jihovýchodě země poblíž hranice s Kyrgyzstánem na úpatí pohoří Ťan-šan,  a další zajímavosti. Zájemcům o delší poznávací pobyt je pak určen dvanáctidenní pobyt od 5. do 16. září, který vedle návštěvy výstavy EXPO, Astany, Almaty a dalších zajímavých míst v Kazachstánu zahrnuje rovněž šestidenní cestu po Kyrgyzstánu. „Možné je ale také připravit speciální návštěvu s programem šitým na míru dle konkrétních potřeb a požadavků i mimo tyto oficiální termíny,“ poznamenal Krupka.

Svazu průmyslu ČR vyšle navíc na EXPO 2017 svého zástupce, který se bude na místě starat o podnikatele, pomůže jim vyhledat obchodní partnery a podobně. Spolupracovat bude také s komisařem ČR pro EXPO Janem Krsem na přípravě odborného doprovodného programu v českém pavilonu. „Půjde například o několikadenní odbornou konferenci na energetická témata, která se uskuteční jako součást podnikatelské mise MPO v červenci,“ informoval viceprezident svazu průmyslu František Chaloupecký.

Český pavilon je rozdělen do dvou částí. Hlavní expozice v prvním patře bude věnována unikátním vynálezům, technologickým řešením a nejmodernějším výrobkům českých vývojových a výrobních firem. K expozici patří i část s interaktivními edukativními exponáty na téma energie a energetika. Ve druhém patře českého pavilonu se nacházejí administrativní prostory kanceláře komisaře české účasti, jednací místnosti, prezentační sál s kapacitou přibližně 40 míst a restaurace, kde bude možné ochutnat českou národní kuchyni a její jedinečné zvěřinové speciality.

Více informací na www.expo2017.com a www.quicktour.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

16:46 AČCKA: Čím dál více Čechů využívá služeb cestovních kanceláří

I letošní prodeje potvrzují, že služeb českých cestovních kanceláří a agentur využívá každoročně víc…