Ekovýchova má v Pardubickém kraji zelenou

29.11.2016 15:59

V pardubickém ABC klubu a nedalekém Natura parku se uskutečnila konference věnovaná enviromentálnímu vzdělávání v Pardubickém kraji. V rámci konference byly také vyhlášeny výsledky soutěže Zelený ParDoubek, do které se přihlásilo 54 mateřských a základních škol v regionu.

Ekovýchova má v Pardubickém kraji zelenou
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Osobně vnímám, že je nutné poděkovat lidem, kteří se v ekovýchově pohybují a odevzdávají velmi dobrou práci, která má vliv na formování mladé generace a jejich přístup k ekologii a přírodě jako takové. Jsem také rád, že jsou využívány bohaté zkušenosti zemědělců či lesníků, kteří jsou součástí hospodářství a mají mladé generaci co předat,“ uvedl radní Pardubického kraje Václav Kroutil a připomněl, že kraj má dlouhodobě ve svém grantovém systému vyčleněny finance na podporu ekologické výchovy.

Konference přinesla celou řadu prezentací týkajících možností rozvíjet ekologické a přírodní vzdělávání v mateřských a základních školách. „Důležité je, že se stále prezentují nové a velmi zajímavé myšlenky a to jak v oblasti třídění odpadů, tak lesní pedagogiky či výchovy ke správných stravovacím návykům pro všechny generace,“ dodal radní Kroutil.

V odpoledních hodinách se v Natura parku uskutečnily praktické semináře a dílny pro pedagogy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…