Elektronické informační tabule usnadní cestujícím orientaci v provozu

06.02.2015 20:02

Celkem 21 elektronických informačních tabulí v osmnácti městech Moravskoslezského kraje slouží od začátku února cestujícím, kterým usnadňují orientaci v provozu veřejné hromadné dopravy.

Elektronické informační tabule usnadní cestujícím orientaci v provozu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Pasažéři nyní mohou na přehledných tabulích vyhledat odjezdy autobusů, zobrazují se zde také případná zpoždění či výluky a další informace o veřejné dopravě.

Tabule, které po zkušebním provozu přešly v únoru do provozu ostrého, mohou cestující využívat díky projektu Poskytování dopravních informací, jehož nositelem je společnosti Koordinátor ODIS, s.r.o., která je zároveň také vlastníkem i provozovatelem zařízení. Projekt za necelých sedm milionů korun je spolufinancování Evropskou unií prostřednictvím ROP Moravskoslezsko z Evropského fondu pro regionální rozvoj (85%), zbývající částku (15%) poskytnul Moravskoslezský kraj.

„Pro umístění tabulí jsme vytipovali významné dopravné uzly, například nádraží nebo ústřední zastávky ve městech a obcích, kde je větší pohyb cestujících, kterým by informační tabule výrazně pomohly v orientaci. Tabule byly instalovány v osmnácti městech našeho kraje,“ říká Daniel Havlík, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Elektronické informační tabule cestující najdou v Bílovci, Bohumíně, Českém Těšíně, Frenštátu pod Radhoštěm, Frýdlantu nad Ostravicí, Frýdku-Místku, Havířově, Kopřivnici, Krnově, Návsí, Novém Jičíně, Odrách, Opavě, Orlové, Ostravě-Svinově, Rýmařově, Třinci, Třinci-Lyžbice a Vítkově.

„Elektronické informační tabule s odjezdy jednotlivých spojů jsou už dnes v zemích s rozvinutou veřejnou dopravou zcela běžné. S výjimkou elektronických tabulí, umístěných na jednotlivých nádražích a sloužících výhradně železniční dopravě, jsme však donedávna v našem kraji v tomto směru poněkud zaostávali. Elektronické informační tabule byly dosud umístěny pouze v Ostravě-Svinově, Hlučíně, Třinci, Jablunkově, Krnově, Studénce, Karviné a v Karlově Studánce na Hvězdě,“ uvedl jednatel společnosti Koordinátor ODIS Aleš Stejskal. Dodal, že data jsou do jednadvaceti nových informačních panelů přenášena bezdrátovou technologií z dispečinku Koordinátora ODIS. V průběhu letošního roku by měly online informace o vozidlech poskytovat další dopravci, takže bude možné na panelech zobrazovat skutečný čas odjezdu.

UMÍSTĚNÍ:

Bílovec - přednádražní prostor
Bohumín – přednádražní prostor
Český Těšín – autobusové stanoviště u nádraží
Frenštát pod Radhoštěm – přednádražní prostor
Frýdek-Místek – přednádražní prostor
Frýdlant nad Ostravicí - přednádražní prostor
Havířov – zastávka u radnice 2x
Kopřivnice – autobusové stanoviště a přednádražní prostor
Krnov – přednádražní prostor
Návsí - přednádražní prostor
Nový Jičín - autobusové stanoviště
Odry – autobusové stanoviště
Opava – přednádražní prostor
Orlová – zastávka u pošty
Ostrava-Svinov – přednádražní prostor
Rýmařov - autobusové stanoviště
Třinec - přednádražní prostor u žst. Třinec (zatím po dobu rekonstrukce neinstalováno) a přednádražní prostor u žst. Třinec centrum
Vítkov - autobusové stanoviště

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…