FAEI: Firmy mají vytipované konkurenční podniky, odkud „kradou“ zaměstnance

26.02.2018 10:23

Rekordně nízká nezaměstnanost nutí stále více firem k tomu, že si s jinými podniky „přetahují“ kvalifikované zaměstnance.

FAEI: Firmy mají vytipované konkurenční podniky, odkud „kradou“ zaměstnance
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

Situace dospěla už tak daleko, že společnosti mají vytipované firmy, odkud lidi rádi „kradou“. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) to uvedl Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McROY pro střední a východní Evropu.

„Je to stále častější jev, společnosti mají někdy přímo vytipované firmy, odkud rády přijímají pracovníky, kteří již mají potřebné znalosti. Ušetří tak čas při zaškolování,“ říká Tomáš Surka v rozhovoru.

Aby získala firma nové zaměstnance, neváhají jim nabídnout i razantní zvýšení platu. „V některých případech je to dokonce až dvojnásobek,“ konstatuje Surka. Jindy ovšem mohou hrát významnou roli i jiné benefity, jako je kupříkladu vzdálenost nového pracoviště od „lanařeného“ zaměstnance, nebo zajímavější pracovní zařazení. Jedna firma dokonce nabídla řadové účetní služební auto i k soukromým účelům – což se dříve obvykle dělalo jen u vysoce postavených manažerů.

Celý rozhovor s Tomášem Surkou si můžete přečíst ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…