Finanční a ekonomický institut: Byznys kolem zvířecích mazlíčků kvete

22.09.2015 9:40

Za naše zvířecí společníky utrácíme a děláme to rádi. Více než 1500 Kč měsíčně vytáhne ze své peněženky na náklady za svého mazlíčka celých 38 % lidí.

Finanční a ekonomický institut: Byznys kolem zvířecích mazlíčků kvete
Foto: Finanční a ekonomický institut
Popisek: Finanční a ekonomický institut

Vyplynulo to z ankety, kterou pořádal na svém webu Finanční a ekonomický institut (FAEI).  Shodný procentuální počet, tedy 38 %, se vejde do částky mezi 500 – 1500 Kč, zbývajících 25 % hlasujících utratí za svého mazlíčka do pětistovky měsíčně.

Z údajů společnosti Nielsen vyplývá, že ročně jenom za krmivo pro psy a kočky zaplatí lidé v České republice více než čtyři miliardy korun. Známý je také fakt, že jsme národem pejskařů. V České republice žijí totiž takřka 2 miliony psů, z čehož vyplývá, že štěkajícího společníka má v průměru každý pátý obyvatel.

Zpříjemnit život psům a přitom se nebát sáhnout hlouběji do peněženky se snaží hlavně lidé ve městě, kde pes hraje roli společníka a je mnohdy plnohodnotnou součástí rodiny.

Byznys kolem psích mazlíčků výrazně roste. Vznikají stále nové psí školky, psí salony nabízející kadeřnictví, pedikúru, masáže a další služby, známé jsou psí pekárny, kde můžete psovi koupit nejen laskominu, ale objednat mu také třeba narozeninový dort. Ty se dnes dají koupit třeba i pro koně.

Mazlíčci také posilují naší ekonomiku. Ročně se do České republiky doveze krmivo pro psy a kočky za více než 2,5 miliardy korun.

Podrobnosti najdete na www.faei.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…