Firmy z Moravskoslezského kraje se učily, jak úspěšně exportovat do Německa

07.03.2016 18:08

Praktické tipy pro obchodování s Německem, možnosti podpory českých firem při podnikání a aktuální situace na německém trhu byly tématem první ze série exportních konferencí pro malé a střední podniky v regionech, kterou v Ostravě uspořádala agentura CzechTrade, zřízená ministerstvem průmyslu a obchodu.

Firmy z Moravskoslezského kraje se učily, jak úspěšně exportovat do Německa
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Ivan Strachoň

Konference s názvem Jak úspěšně exportovat do Německa, kterou zahájil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Ivan Strachoň, se uskutečnila ve čtvrtek 3. března v rámci programu Exportní koučink za účasti 86 zástupců firem.

„Zkvalitňování podmínek pro export a zejména podpora rozvoje dopravní infrastruktury v regionu patří mezi hlavní priority kraje. Jednou z nejvýznamnějších investic v této oblasti v poslední době byla investice do infrastruktury letiště a jeho kolejového napojení, umožňující rozvoj nejen přilehlé průmyslové, logistické a obchodní zóny v Mošnově, ale také ostatním podnikatelským nemovitostem v kraji,“ řekl náměstek hejtmana Ivan Strachoň a dodal, že právě Německo je podle průzkumu, který vloni zpracovala Agentura pro regionální rozvoj, na prvním místě mezi destinacemi, kam pravidelně firmy z Mošnova létají.

Na podpoře podnikání se Moravskoslezský kraj podílí i vypisováním dotačních programů pro podporu a rozvoj malých a středních podniků a nabízí podnikatelům mikropůjčky se zvýhodněnou úrokovou sazbou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…