Hamé dělalo obchody na světovém veletrhu v Moskvě

25.09.2013 12:48

Širokou škálu produktů z českých závodů i ruského závodu předvedla společnost Hamé na světovém potravinářském veletrhu World Foods, který ve dnech 16. až 19. září hostila již po jednadvacáté Moskva.

Hamé dělalo obchody na světovém veletrhu v Moskvě
Foto: red
Popisek: Hamé

„Na stánku jsme představili novinky a produkty z českých výrobních závodů jako je nová řada masozeleninových a ovocných kojeneckých výživ pro nejmenší Hamánek Baby, ucelenou nabídku našich prémiových paštik a masových produktů z řady Vynikající kvalita a také hotová jídla EasyCup ve zcela novém praktickém obalu. Ale návštěvníci veletrhu se mohli podrobně seznámit i s výrobky z našeho ruského závodu, například paštikami, kečupy a kojeneckými masozeleninovými výživami,“ říká Marcela Mitáčková, ředitelka pro marketing a vývoj společnosti Hamé.

Veletrh v Moskvě, jehož se například minulý rok zúčastnilo více než 1600 firem z 69 zemí celého světa, je ideální příležitost k navázání dalších obchodních vztahů. Pozice Hamé v Rusku i díky výrobě ve vlastním závodě u Vladimiru neustále sílí. V některých segmentech je již dokonce na tamním obrovském trhu lídrem.

 „Chceme náš závod modernizovat, je to totiž základna pro zásobování celého Ruska a okolních států, jako je Ukrajina, Kazachstán nebo Turkmenistán, “ vysvětluje Petr Šubrt, ředitel Hamé Foods v Rusku.

Hamé v Rusku dosáhlo v roce 2012 tržeb v hodnotě 823 mil. rublů (více než 517 mil. Kč) a proti předešlému roku 2011 tak tržby v této zemi narostly o plných 22 %.  „Tento silný růst se daří držet i v letošním roce, jen za první pololetí tržby přesáhly 270 mil. Kč a meziročně narostly o 23 %.  Rusko je pro Hamé mimořádně důležitý trh, po mateřském Česku a Slovensku ten největší. Naším dlouhodobě nejúspěšnějším produktem na ruském trhu jsou paštiky. Velmi dobře se prodávají také masové konzervy  a sterilované ovoce a zelenina,“ dodává Petr Šubrt.  

Společnost Hamé v Rusku působí již od poloviny devadesátých let a v letošním roce oslavuje kulaté výročí 20 let přítomnosti na tomto obrovském východním trhu.  Výrobní závod otevřelo Hamé v roce 2004 v obci  Bogoljubovo, zhruba 200 km od Moskvy. V tomto provozu vyrábí paštiky, kečupy a kojenecké masozeleninové výživy, které se distribuují nejen na ruském trhu, ale i do rusky mluvících zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…