Hejtman Netolický: V Belgii chceme při různých příležitostech propagovat i náš region

01.11.2017 15:37

Belgický velvyslanec v České republice Grégoire Vardakis navštívil Pardubický kraj. V průběhu své návštěvy v krajském městě se setkal také s hejtmanem Martinem Netolickým. Tématem diskuse byly především oblasti cestovního ruchu, zaměstnanosti, evropských fondů a hospodářství.

Hejtman Netolický: V Belgii chceme při různých příležitostech propagovat i náš region
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Pan velvyslanec se velmi detailně zajímal o zajímavé turistické destinace v našem kraji. Česká republika se obecně pro belgické turisty stává stále více populární. Meziročně došlo k nárůstu belgických turistů v České republice o šest procent. Proto chceme propagovat i náš region při různých příležitostech. Belgická ambasáda stejně jako naše velvyslanectví v Belgii nám přislíbili možnou spolupráci, což je pro nás dalším krokem pro prezentaci regionu v zahraničí,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který při debatě s velvyslancem prezentoval mimo jiné hřebčín v Kladrubech nad Labem, zámek v Litomyšli, pevnostní systém na Králicku, lyžařská střediska či skanzen na Veselém Kopci.

Hejtman seznámil velvyslance s hospodářskou situací v kraji a složením průmyslu. „V současné době se potýkáme s nedostatkem pracovníků ve vybraných profesích. Stále vnímáme zájem investorů rozšiřovat stávající provozy, avšak nejsme jejich zájem schopni uspokojit, protože nezaměstnanost je na takové úrovni, že nemáme kde brát. Co se týká hospodářské spolupráce obou států, tak Belgie je osmým nejsilnějším obchodním partnerem České republiky a vzájemné vazby se datují již od vzniku Československa, kdy Belgie byla mezi prvními státy, které náš stát uznaly,“ sdělil Netolický a připomněl, že kraj v roce 2014 obdržel prestižní ocenění Region budoucnosti magazínu fDi z mediální skupiny The Financial Times.

Grégoire Vardakis je původní profesí tlumočník, svou kariéru zahájil v roce 1981. V minulosti pracoval jako diplomat v Dillí, Jakartě, Dakaru nebo Vídni. Jako velvyslanec působil v Pobřeží Slonoviny, Ghaně, Filipínách nebo Kuvajtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…