Hejtman ocenil trojnásobného mistra Evropy v kanoistice

10.05.2015 22:05

Nymburský rodák Martin Fuksa se již potřetí stal mistrem Evropy v rychlostní kanoistice. Ke zlaté medaili z evropského šampionátu, který se letos konal po devíti letech opět v České republice, mu v sobotu 9. května 2015 v Nymburce osobně poblahopřál hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Hejtman ocenil trojnásobného mistra Evropy v kanoistice
Foto: red
Popisek: Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD)

„Srdečně gratuluji k velkému vítězství, kdy jste znovu obhájil prvenství na pětistovce, a přeji vám mnoho dalších sportovních i osobních úspěchů. Jsem pyšný na to, jak reprezentujete naši vlast a také rodné město Nymburk,“ řekl hejtman a bývalý starosta Nymburka Miloš Petera.

Mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice se konalo ve dnech 30. dubna až 3. května v Račicích, obci nedaleko hory Říp. Zúčastnilo se ho 650 závodníků ze všech koutů starého kontinentu. V domácím prostředí čeští rychlostní kanoisté získali dvě zlaté medaile a bronz, k tomu pět čtvrtých míst a celkem sedmnáct finálových účastí.  Kromě Martina Fuksy se evropskými šampiony stali potřetí v řadě také Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba na čtyřkajaku.  

Dvaadvacetiletý Martin Fuksa v Račicích navázal na triumfy z portugalského Montemor-o-Velho 2013 a německého Brandenburgu 2014. S kanoistikou začal v roce 2006, o dva roky později získal svůj první titul mistra České republiky. Téhož roku absolvoval první reprezentační start v soutěži olympijských nadějí v maďarském Szegedu. V roce 2009 získal dvakrát 1. místo a jednou 3. místo na Olympijských hrách mládeže v Táboře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…