Hejtmanův pohár má za sebou svoji premiéru

13.06.2015 11:31

Základní škola Komenského ve Slavkově u Brna, brněnská základní škola v Arménské ulici a Základní škola Vnorovy – to jsou vítězové premiérového ročníku jihomoravského kola soutěže ve sportovní dovednosti s názvem Hejtmanův pohár. Ceny vítězům předal 12. června 2015 v brněnském sídle Jihomoravského kraje hejtman Michal Hašek. A pro děti bylo připravené i překvapení v podobě známého poháru pro vítězky Fed cupu.

Hejtmanův pohár má za sebou svoji premiéru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Jsem rád, že jste se zapojili do premiérového ročníku Hejtmanova poháru. Osobně moc fandím tomu, abyste se věnovali sportu i v budoucnu. Z jižní Moravy totiž pochází řada olympijských vítězů a vynikajících reprezentantů, a máte zde tak spoustu velkých vzorů. Lidé, kteří se v mládí věnují sportu, dostávají do krve fair play. Je to důležité pro život. Pro vaši práci i společenský život,“ řekl Michal Hašek, který osobně poblahopřál vítězům.

Hejtmanův pohár je soutěží pro základní školy a víceletá gymnázia, která propojuje hodinu tělocviku či sportovní kroužky se světem populárních aplikací a sociálních sítí. Podstatou klání bylo zdolávání dráhy sportovních dovedností (opičí dráha).  Soutěžilo se ve 14 krajích o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana.  Cílem soutěže je podpořit u dětí a mládeže zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám.

Více informací na www.hejtmanuvpohar.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…