Hity letošních vánoc: Mezi dárky nebudou chybět chytrá zařízení a drobné elektrospotřebiče

26.11.2014 14:30

Také letos budou mezi nejčastějšími vánočními dárky patřit chytré telefony, tablety, herní konzole ale i vybavení do kuchyně. Vzhledem k letošnímu růstu maloobchodních tržeb se dá očekávat, že i prosinec bude co do prodejů elektroniky a bílého zboží oproti loňsku silnější. Podle odhadů společnosti Expert Elektro stoupnou v prosinci v meziročním srovnání prodeje elektroniky a domácích spotřebičů až o 15 procent.

Hity letošních vánoc: Mezi dárky nebudou chybět chytrá zařízení a drobné elektrospotřebiče
Foto: Expert Elektro
Popisek: Expert Elektro

„Prosinec je tradičně nejsilnějším obdobím v roce s vyššími tržbami. Tahounem vánočního trhu s elektrem budou zejména chytré telefony a tablety. Vzhledem ke stále rostoucí konkurenci mezi výrobci si lidé mohou vybírat s čím dál širší nabídky značek za příznivé ceny. Jen v případě smartphonů očekáváme pětinásobný nárůst zájmu oproti zbytku roku,“ odhaduje ředitel prodeje společnosti Expert Elektro Robin Weintritt s tím, že prodeje tabletů se ve sledovaném období zvýší až o 600 procent.

Oblíbené herní konzole i rychlovarné konvice

Děti ocení pod vánočním stromečkem herní zařízení a počítačové hry. Oblíbenost herních konzolí navíc rok od roku stoupá. „V porovnání s loňským rokem se prodeje herních platforem zvýší o dvacet procent, z toho výrazná část právě před vánočními svátky,“ řekl Robin Weintritt.

Prodej dárkového zboží, kam patří především malá bílá technika, jako například rychlovarné konvice, kávovary, toustovače, mikrovlnky, je v prodejnách Expert Elektro až pětinásobně vyšší oproti ostatním měsícům. „Kamenné prodejny čeká zejména ve druhé polovině prosince větší nápor kupujících než je tomu u on-line obchodníků, protože ti nemusí stíhat doručovat některé zásilky těsně před Štědrým dnem,“ doplnil za Expert Elektro Robin Weintritt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…