Hlavní město Praha: Ředitel a jeden z učitelů střední školy v Praze 10 byli údajně obviněni policií

21.05.2016 13:12

Odbor školství a mládeže Magistrátu hlavního města Prahy předal vedení hlavního města informaci, podle které měl být ředitel Střední školy elektrotechniky a strojírenství sídlící v Praze 10 zadržen Policií ČR a následně obviněn a vzat do vazby. Spolu s ním měl být obviněn a nadále stíhán na svobodě jeden z členů pedagogického sboru. Školu nyní řídí statutární zástupkyně a činnost školy není nikterak narušena.

Hlavní město Praha: Ředitel a jeden z učitelů střední školy v Praze 10 byli údajně obviněni policií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

Podle informací, které poskytla statutární zástupkyně ředitele magistrátnímu odboru školství, se podle našich informací v tuto chvíli nachází ředitel Kymr ve vazbě, obviněný učitel byl propuštěn a je stíhán na svobodě. Od ředitele školy byla odboru školství a mládeže MHMP doručena rezignace. Učiteli nebyla po propuštění z cely předběžného zadržení přidělena přímá pedagogická činnost a nadále pracuje z domova.

Konkrétní trestný čin, který je jim kladen orgány činnými v trestním řízení za vinu, není v tuto chvíli oficiálně znám. Hlavní město již prostřednictvím svých orgánů iniciovalo příslušná šetření.

Chod školy, kde v současnosti probíhají maturitní zkoušky, a je dokončováno přijímací řízení, není narušen. S ohledem na ochranu žáků magistrát vyzývá k mediální zdrženlivosti a ochraně oprávněných zájmů nezletilých osob a řádného chodu školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …