Hospodářská komora: Antverpský přístav skýtá pro české firmy řadu příležitostí

18.10.2016 16:10

Brána do Afriky a Asie a přímé železniční spojení s Českou republikou, to vše nabízí antverpský přístav pro české firmy. Delegace 20 českých firem z různých oborů se v pátek 14. října v Antverpách setkala se svými protějšky.

Hospodářská komora: Antverpský přístav skýtá pro české firmy řadu příležitostí
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Viceprezidentka Hospodářské komory České republiky Irena Bartoňová Pálková, která delegaci firem doprovázela, zdůraznila, že belgické firmy měly o spolupráci zájem. „Jako člen EU musí Česká republika využívat všech výhod, které jednotný trh nabízí. Spolupráce se zahraničními firmami je jednou z nich a doufáme, že setkání s belgickou delegací pomůže navázat nová obchodní partnerství.“

Partnery v Belgii hledá i firma TENZOVÁHY s.r.o., která je dodavatelem dynamických systémů vážení pro dopravu a průmysl. Aktuální legislativa a podmínky na belgickém trhu jsou pro vstup příznivé. „Na B2B setkání v Antverpách jsme měli možnost setkat se poprvé s potenciálními obchodními partnery,“ říká Jiří Čermák z firmy TENZOVÁHY s.r.o. „Výběr mýta spojený s vážením na dálnicích a nová norma SOLAS od IMO mohou vytvořit dostatečné pobídky pro možný zájem o naše systémy,“ dodává.

Zájem o Belgii má také ŠKODA TRANSPORTATION, a.s., která se přihlásila do tendru na dodávku tramvají v Lutychu. „Doufáme, že díky účasti v mezinárodním konsorciu se nám podaří proniknout na belgický trh a získat další obchodní příležitosti. Naše technologie bateriových tramvají umožňující krátké přejezdy bez potřeby trolejí, by našla uplatnění i v dalších belgických městech,“ uvedl zástupce firmy Zbyněk Liška.

Akce, kterou zahájil velvyslanec České republiky v Belgii Jaroslav Kurfürst, se konala v nové přístavní budově. Sídlo je unikátním dílem od architektky Zaha Hadid a bylo otevřeno letos v září, tj. pět měsíců po smrti autorky. Misi do Belgie organizovalo CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU a Hospodářská komora České republiky pod záštitou europoslankyně Martiny Dlabajové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.