Hospodářská komora České republiky a Univerzita Karlova v Praze uzavřely partnerství

01.04.2015 15:18

Partnerství, vzájemná podpora a spolupráce nejen v oblasti stáží pro vysokoškoláky jsou předmětem nově uzavřené dohody mezi Univerzitou Karlovou v Praze a Hospodářskou komorou České republiky. Rektor UK Tomáš Zima a prezident HK Vladimír Dlouhý dnes stvrdili svými podpisy memoranda vznik nové platformy, díky níž zintenzivní společnou komunikaci v těch oblastech veřejného života, které se obou organizací dotýkají.

Hospodářská komora České republiky a Univerzita Karlova v Praze uzavřely partnerství
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

V rámci uzavřeného partnerství se obě instituce budou podporovat při událostech připravovaných na Univerzitě Karlově a na jejích fakultách u příležitosti důležitých kulturních, vědeckých i pedagogických akcí. Spolupráce se bude vztahovat ale také na transfer technologií, tedy na podporu uplatnění výsledků vědy a výzkumu v praxi, a na odborné stáže realizované Hospodářskou komorou pro studenty vysokých škol.

„Jsem přesvědčen o tom, že partnerství mezi Hospodářskou komorou ČR a Univerzitou Karlovou v Praze bude oboustranně prospěšné. Spolupráce mezi nejvýznamnějším zástupcem podnikatelské sféry v České republice a nejvýznamnější českou vysokou školou přispěje k plnění důležitých společenských úloh, které při podpoře rozvoje českého státu obě instituce zastávají,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý.

Intenzivní spolupráce mezi oběma institucemi začne již v nejbližších dnech. Hospodářská komora ČR se bude podílet mj. na oslavách výročí 600 let od úmrtí myslitele, reformátora a kazatele Jana Husa, někdejšího rektora UK, v příštím roce pak na oslavách u příležitosti 700. jubileu narození císaře a krále Karla IV., zakladatele UK v Praze.

„Těší mě, že Univerzita Karlova podepsala partnerství s tak významnou institucí, jakou Hospodářská komora ČR bezesporu je. Pevně věřím, že díky vzájemné spolupráci dojde k pozitivní propagaci mnoha akcí jak Univerzity Karlovy, tak i Hospodářské komory ČR“, dodal rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…