Hospodářská komora podpoří filmové umění. Zahájila spolupráci s karlovarským filmovým festivalem

15.06.2017 10:50

Hospodářská komora, jako nejvýznamnější zástupce podnikatelů a firem v ČR, navázala spolupráci s 52. ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Filmovému svátku díky jejímu aktivnímu přispění letos pomohou dvě významné společnosti, nositelé tradičních tuzemských značek Česká zbrojovka a Czechoslovak Group, do níž mimo jiné patří i společnost Tatra Trucks.

Hospodářská komora podpoří filmové umění. Zahájila spolupráci s karlovarským filmovým festivalem
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Hudbu, literaturu, umění, film vnímáme jako základní stavební kameny budování osobnosti každého člověka. Svou účastí a podporou chceme i my přispět k rozvoji těchto aktivit,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva České zbrojovky Lubomír Kovařík.

„Do našeho holdingu patří i tradiční české značky, jako je Avia, Tatra nebo Prim. Rozhodli jsme se tedy spojit naše jméno s tradiční kulturní akcí, která má stejně jako náš holding české kořeny, ale i významný mezinárodní přesah. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech představuje i příběh kulturní události, která byla po roce 1989 doslova zachráněna novým organizačním týmem a posunuta na světovou úroveň. Takovéto pozitivní příběhy realizujeme v oblasti průmyslové výroby i my,“ dodal mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.

Hospodářská komora České republiky chce ve spolupráci s filmovým festivalem pokračovat i v dalších letech. K tomu využije svoji členskou základnu čítající na 15 tisíc velkých, středních i malých firem a živnostníků. Komora doufá, že by se podpora festivalu mohla stát inspirací pro další firmy k tomu, aby část svých prostředků vkládaly právě do rozvoje nejen filmového umění, ale kultury v České republice obecně.

„Podpory firem i spolupráce s Hospodářskou komorou si velmi vážíme. Pro filmový festival je to další pozitivní signál, že se na filmové umění a kulturu nezapomíná. Také doufám, že s nejvýznamnějším zástupcem podnikatelů nespolupracujeme naposledy,“ dodal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největším filmovým festivalem v České republice a nejprestižnější akcí svého druhu ve střední a východní Evropě. Jako jeden z nejstarších je zařazen do kategorie A, například spolu s festivaly v Cannes, Berlíně nebo Benátkách.

„Jsme velmi rádi, že naším prostřednictvím mohou významné české podniky podpořit právě největší tuzemský filmový svátek. Rád vidím, že když se firmám daří, podpoří například vedle sportu i významné kulturní akce,“ řekl prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Není to přitom poprvé, kdy se Hospodářská komora v oblasti kultury významně angažuje. V dubnu například podepsala memorandum o dlouhodobé spolupráci s Uměleckoprůmyslovým muzeem v Praze, Hospodářská komora se tím přihlásila k odkazu Pražské obchodní a živnostenské komory, která v roce 1885 muzeum založila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…