Hygienická stanice hl. m. Prahy: Počty respiračních onemocnění včetně chřipky dále klesají

04.04.2018 11:34

V Praze se nadále snižují počty nemocných akutními respiračními infekcemi (ARI). Potvrzují se tak predikce Hygienické stanice hlavního města Prahy (dále jen HSHMP) o tom, že tak zvaná chřipková epidemie v Praze skončila. Aktuální data z uplynulého 13. kalendářního týdne roku 2018, tj. období od 26. do 1. dubna, to dále potvrzují.

Hygienická stanice hl. m. Prahy: Počty respiračních onemocnění včetně chřipky dále klesají
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

„Počty nemocných již v metropoli dosahují neepidemických hodnot. Předpokládáme, že výrazný pokles nemocnosti bude dále pokračovat,“ říká ředitel HSHMP Jan Jarolímek, který přesto ještě veřejnost upozorňuje na určitou obezřetnost: „Ukazuje se, že mezi pražskou populací prozatím přetrvává množství možných zdrojů nákazy onemocnění chřipkou. Svědčí o tom i počty čtyř závažně probíhajících onemocnění, které máme z 13. kalendářního týdne hlášeny. Bohužel ve stejném týdnu další dva lidé komplikacím způsobených chřipkou podlehli,“ doplňuje šéf pražských hygieniků Jarolímek.

„Celkově lze konstatovat, že v této letošní sezóně prozatím evidujeme 71 závažně probíhajících onemocnění, které si vyžádaly hospitalizaci na JIP a ARO a bohužel také už 19 úmrtí,“ uzavírá Jarolímek.

Vývoj hlášení ARI za hlavní město Prahu, a to v rozdělení podle věkových skupin (první graf), a poté ve srovnání s rokem předchozím (druhý graf) ve 13. týdnu, kde je zřejmý další pokles nemocnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…