Jednání předsedů odborových organizací s předsedkyní AK ČR

15.02.2017 18:08

Ve čtvrtek 16. 2. 2017 se od 13:00 hod. v sídle Karlovarského kraje (adresa: Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary) uskuteční jednání předsedů odborových organizací Arriva Teplice, BusLine a Autobusy Karlovy Vary s předsedkyní Asociace krajů ČR, Mgr. Janou Vildumetzovou.

Jednání předsedů odborových organizací s předsedkyní AK ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Jednání si klade za cíl seznámit předsedkyni AK ČR s problémy řidičů autobusů jezdících v režimu veřejného závazků v krajích. Chceme, aby paní předsedkyně měla informace, jak se říká, přímo ze zdroje. Chceme předsedkyni AK ČR vysvětlit, že soutěže na cenu, které kraje ve velké míře prosazují, jsou pohřbíváním této veřejné služby. Rádi bychom se také dozvěděli, jaký postup kraje zaujmou k této problematice.

Domníváme se, že by se kraje k tomuto problému měly postavit čelem, neboť to jsou ony, kdo na stavu veřejné dopravy mají zásadní podíl. Stejné personální problémy s úbytkem řidičů, které jsou v Ústeckém kraji, se velmi rychle začnou šířit celou zemí. Pokud odpovědní politici tento problém velmi rychle nevyřeší, veřejná doprava v té podobě, jak ji známe dnes, brzy skončí.

Josef Linhart, předseda ZO OO DP Teplice
Jiří Kuchynka, předseda ZO OSD Jablonec nad Nisou
Karel Mudra, předseda ZO OSD Ústí nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…