Jezero, vzdělávání i dotační možnosti zajímaly Hospodářskou a sociální radu Mostecka

04.06.2019 22:22

K rozvoji regionu v celé řadě oblastí by měly pomoci výzvy místních akčních skupin (MAS). Petr Pillár, předseda správní rady MAS Naděje, seznámil zástupce regionální tripartity s aktuálními výzvami MAS Naděje včetně podmínek, za kterých se mohou uchazeči přihlásit a kolik alokovaných finančních prostředků je k dispozici.

Jezero, vzdělávání i dotační možnosti zajímaly Hospodářskou a sociální radu Mostecka
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Nosným tématem květnového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka byla současná situace kolem jezera Most. Nejen s ní seznámil členy HSRM Per Lenc, ředitel Palivového kombinátu Ústí. Jeho prezentace Příležitost nové krajiny - Ústecký kraj, totiž hovoří o možnostech a potenciálu území po ukončení těžby hnědého uhlí. Nabízí také vize, jak by obnova a rozvoj krajiny mohly probíhat. Turistický ruch je jednou z možností, mluví se o vodohospodářském využití, centru čisté energie, počítá se i s další urbanizací území po těžbě a podobně. Také tato prezentace je k nalezení na webových stránkách Hospodářské a sociální rady Mostecka. Konkrétně k jezeru Most informoval ředitel Palivového kombinátu, že prioritní snahou je co nejdříve zpřístupnit jezero Most veřejnosti. V současné době je již hotova silnice mezi Mostem a Mariánskými Radčicemi, kde zbývá dokončit kolaudaci, stavby komunikací a pláže přímo u jezera budou dokončeny v příštím roce.

Z květnových aktivit regionální tripartity mimo obvyklé jednání je třeba zmínit podpis memoranda o spolupráci v oblasti vzdělávání, které podepsali zástupci Hospodářské a sociální rady Mostecka, Okresní hospodářské komory a Euroregionu Krušnohoří. Při všech těchto institucích pracují odborné komise či sekce zaměřené na vzdělávání, které svou práci v této oblasti chtějí společně koordinovat.

Veškeré potřebné informace naleznou zájemci na webových stránkách místní akční skupiny, prezentace z jednání HSRM je jako vždy k dispozici na webu regionální tripartity.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…