Jihočeský kraj: Výstavu Accelerating Science obohatí doprovodný program

16.11.2016 19:15

Výstavu Accelerating Science na českobudějovickém Výstavišti v pavilonu B4, vytvořenou Evropskou organizací pro jaderný výzkum CERN v Ženevě, vidělo více než 11 tisíc návštěvníků. Od listopadu 2016 je připraven doprovodný program, který zahrnuje cyklus odborných přednášek tematicky spjatých se zaměřením výstavy.

Jihočeský kraj: Výstavu Accelerating Science obohatí doprovodný program
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Zveme širokou veřejnost hned na několik přednášek v podání odborníků z Univerzity Karlovy, Jihočeské univerzity, Akademie věd ČR, ale i z komerční oblast. Již 21. listopadu si návštěvníci mohou poslechnout přednášku Daniela Scheiricha z Matematicko-fyzikální fakulty univerzity Karlovy s názvem „Jak se loví Higgsovy bosony“, prozrazuje Tomáš Cílek, ředitel Regionální rozvojové agentury jižních Čech. V následujícím týdnu (28. 11. 2016) proběhne přednáška „Fyzika atomu v historickém kontextu“ Josefa Blažka z Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Termíny všech přednášek a jejich zaměření naleznete na webových stránkách výstavy www.vystavacern.cz v sekci „Doprovodný program“ a na Facebooku jižní Čechy. Vstup na přednášky, které se uskuteční v pavilonu B4 na českobudějovickém výstavišti, je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…