Jihočeský kraj letos podpoří sociální služby částkou, přesahující 22 milionů

06.07.2017 17:03

Více než 22 milionu korun dá v letošním roce Jihočeský kraj na podporu sociálních služeb. O peníze, určené na spolufinancování provozu sociálních zařízení, požádalo 73 poskytovatelů.

Jihočeský kraj letos podpoří sociální služby částkou, přesahující 22 milionů
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Celkem obdržel kraj 131 žádostí a po provedené formální kontrole bylo nakonec podpořeno 101 z nich," uvedl náměstek hejtmanky Zdeněk Dvořák, který má sociální oblast na starosti. Upozornil, že v rámci dotačního programu byly rozděleny prakticky veškeré alokované finanční prostředky, zpátky do krajského rozpočtu se vrátilo 87 korun.

Dotaci získá prachatický hospic, CSS Emausy v Dobré Vodě či MESADA v Písku

„Částku přesahující celkově milionovou hranici získají provozovatelé Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích, Nemocnice Vimperk i Charita Kaplice, téměř stejně úspěšný je pak Seniorský dům Písek a CSS Emausy v Dobré Vodě u Českých Budějovic s dotací dosahující téměř k milionu korun. Přes tři čtvrtě milionu pak získá českobudějovická obecně prospěšná společnost Ledax , nebo Domov pro seniory Pohoda v Netolicích," vyjmenoval náměstek Dvořák a dodal, že díky čtyřem úspěšným projektům získá Diecézní charita České Budějovice od kraje přes osm set tisíc korun. Více než půlmilionovou dotaci na svůj provoz získaly společnosti Prevent 99 ve Strakonicích, Cherion T v Táboře, Oblastní charita Vimperk, Farní charita Týn nad Vltavou či Fokus České Budějovice. "Kraj dále podpořil činnost společností Mezi proudy, Arpida a Auticentrum v Českých Budějovicích, ARCHA Borovany, MESADA v Písku a mnohé další," doplnil Dvořák.

Peníze na péči o seniory i na zajištění lepší kvality života dlouhodobě nemocných

Účelem programu je podpora sociálních služeb na území Jihočeského kraje. Peníze jsou proto určeny pro poskytovatele péče o seniory, zdravotně postižené či na zajištění lepší kvality života dlouhodobě nemocných. „Nejvíce peněz je letos určeno na dofinancování pečovatelských či pobytových služeb nebo nízkoprahových zařízení pro děti a mládež, což jsou zařízení, která poskytují služby bez administrativních a jiných překážek," vysvětlil náměstek Dvořák, podle něhož je důležité zdůraznit, že trendem a zároveň nutností je v současnosti vícezdrojové financování, na kterém se částečně podílí i evropské prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…