Jihomoravský kraj: Do Březiny, Jedovnic a Kobylí míří krajské dotace

24.09.2016 14:35

Březina, Jedovnice a Kobylí – to jsou obce, do kterých míří dotace schválené jihomoravskými zastupiteli na zasedání 22. září 2016.

Jihomoravský kraj: Do Březiny, Jedovnic a Kobylí míří krajské dotace
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„V případě Březiny jde o částku jednoho milionu korun na zatrubnění Ochozského potoka. Městys Jedovnice jsme podpořili třemi miliony korun na opravu opěrné zdi u komunikace č. 379. Jedná se o nutnou opravu havarijního stavu opěrné zdi přímo sousedící s hlavní komunikací, jejíž statika je poškozena povětrnostními vlivy a rovněž nákladní dopravou, která po přilehlé komunikaci projíždí na hlavním tahu mezi Blanskem a Vyškovem. Navržené řešení umožní zbudovat chybějící chodník u této velmi frekventované části komunikace a pomůže zvýšit bezpečnost pohybu chodců v bezprostřední blízkosti opěrné zdi. Do obce Kobylí míří částka 1,5 milionu korun na opravu havarijního stavu opěrné zídky a příjezdové komunikace v obci. Jedná se o opravu vážného havarijního stavu opěrné zídky, který nastal v březnu letošního roku, kdy vlivem nestability svahu došlo k částečnému sesuvu do koryta vodního toku a porušení komunikace,“ řekl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …