Jihomoravský kraj: Prezentace středních škol začíná již dnes

05.02.2016 8:35

Blíží se slavnostní zahájení prezentace odborných středních škol v OC Olympia!

Jihomoravský kraj: Prezentace středních škol začíná již dnes
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Jihomoravský kraj ve spolupráci s odbornými středními školami a s obchodním centrem Olympia v Brně připravil druhý ročník interaktivní prezentace odborných středních škol. Této unikátní přehlídky vzdělávání, která se bude odehrávat přímo v rozsáhlém komerčním prostoru Olympia Brno, se aktivně účastní 33 středních škol z celého území Jihomoravského kraje (13 z Brna, ostatní jsou mimobrněnské).

Nejen žáci 8. a 9. tříd základních škol jako „budoucí absolventi“, ale i ostatní návštěvníci si tak budou moci sami vyzkoušet, zda by je daný obor zaujal. Krom toho také mohou získat podstatné informace o nabídce oborů a přehled možností mimoškolních aktivit a zájmových kroužků, které využívají zázemí a vybavení škol.

Prezentovány budou jak tradiční učební a studijní obory a řemesla, tak nejnovější učební pomůcky a další exponáty. Společná expozice středních škol bude probíhat v pátek 5.2. od 11 – 19 hod., sobotu 6.2. od 10 – 19 hod. a neděli 7.2. od 10 – 20 hod.

Ve stejných dnech bude v  době od 10:00 do 19:00 probíhat na pódiu u hlavního vstupu do obchodního centra Olympia bohatý doprovodný program plný tematicky zaměřených vystoupení žáků jednotlivých středních škol. Těšit se tak můžeme např. na barmanskou show, chemické pokusy, hudební kapely nebo módní přehlídku. Žáci tak ukáží, že studium není jen o učení, ale také o zájmových činnostech a kroužcích.

Slavnostní zahájení prezentace se uskuteční 5.2. v 11:00 na podiu u hlavního vchodu do OC Olympia za účasti hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, ministryně školství Kateřiny Valachové, zástupců dalších ministerstev a významných regionálních subjektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…