Jihomoravský kraj naváže spolupráci s Oděskou oblastí

28.08.2015 17:35

Rada Jihomoravského kraje 27. srpna doporučila krajskému zastupitelstvu schválit uzavření Memoranda o spolupráci mezi Oděskou oblastní radou (Ukrajina) a Jihomoravským krajem, a to na základě žádosti Oděské oblastní rady.

Jihomoravský kraj naváže spolupráci s Oděskou oblastí
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Memorandum podepisujeme, aby se na něj mohly odkázat naše podnikatelské subjekty v případě jejich zájmu o toto přímořské teritorium. Jde vlastně o podpůrný nástroj, který na Východě patří k obvyklému rituálu,“ dodal Roman Celý, náměstek hejtmana.

Oděská oblast je největší z 24 samosprávných oblastí Ukrajiny. Rozkládá se v jihozápadní části země mezi Moldavskem, Černým mořem a Mykolajivskou oblastí. Na severu dále sousedí s Vinnyckou a Kirovohradskou oblastí. V současné době zde žije zhruba 2,4 milionu obyvatel mnoha národností. Sídlem je přístavní město Oděsa.

Rozvinutý je zde zejména průmysl elektrotechnický, chemický či potravinářský. V oblasti se nachází  jaderná elektrárna. Pěstuje se tu hlavně pšenice, kukuřice a vinná réva. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…