Jihomoravský kraj podpořil filmový nadační fond částkou pěti milionů korun

23.09.2018 15:27

Motivace pro filmové a televizní štáby z celého světa v našem regionu, s tím související podpora místní ekonomiky i možnost ukázat zajímavá místa v Brně a Jihomoravském kraji – to jsou cíle Jihomoravského filmového nadačního fondu, kterému krajské zastupitelstvo 20. září 2018 schválilo členský příspěvek na rok 2018 ve výši 5 milionů korun.

Jihomoravský kraj podpořil filmový nadační fond částkou pěti milionů korun
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jde o celosvětový trend, který v České republice podporují především městské a krajské destinační agentury. Jsou si vědomy velkého propagačního dopadu filmových a televizních děl na jejich lokalitu. Z minulé dotace jsme takto podpořili vznik dvanácti filmových a dokumentárních projektů, například Nabarvené ptáče v režii Václava Marhoula nebo Turecká čítanka (Větrné mlýny). Fond má i nadále za cíl propagovat Brno a Jihomoravský kraj jako atraktivní filmovou a televizní destinaci. Fond se sídlem v Brně řídí sedmičlenná správní rada, kde kromě představitelů kraje a města Brna jsou nezávislí odborníci z oblasti audiovize a marketingu,“ uvedl radní Petr Hýbler.

Fond sdružuje finanční prostředky města Brna a Jihomoravského kraje. Celkový roční rozpočet činí 10 milionů korun ročně, z toho 5 milionů korun dává Jihomoravský kraj a 5 milionů korun město Brno. Jeden milion je určen na krytí nákladů spojených s provozem fondu. Ostatní prostředky ve výši 9 milionů jsou určeny na dotace.

Více informací o fondu najdete ZDE

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…