Karlovarský půlmaraton bude moci online sledovat celý svět

11.02.2015 15:09

Na start třetího ročníku Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary se letos běžci postaví 23. května. Akce získala stříbrnou známku kvality IAAF a v tomto roce ji budou moci sledovat zájemci v online přímém přenosu na Seznam.cz. Na tiskové konferenci k akci to uvedl prezident organizačního výboru Run Czech Carlo Capalbo.

Karlovarský půlmaraton bude moci online sledovat celý svět
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Kapacita závodu je 3500 běžců, registrace do závodu jsou již zhruba ze 70 procent prodané. I letos se počítá s účastí zahraničních a domácích profesionálů i amatérských běžců, kteří budou bojovat o přízeň diváků a o medaile na trati dlouhé přes 21 kilometrů. Půlmaratonu bude předcházet dm rodinný běh. "Díky půlmaratonu se kraji otevírá celý svět a světu zase Karlovarský kraj. Je to pro nás sportovní událost roku, proto se kraj účastní jako partner a donátor projektu. Za velmi důležité ale považuji také to, že projekt motivuje ke sportu mladé lidi a rodiny s dětmi,“ zdůraznil náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup. Ten také představil soutěž Karlovarského kraje o tři registrace na půlmaraton zdarma.

Podle primátora Karlových Varů Petra Kulhánka se půlmaraton stal za dobu svého konání značkou Karlových Varů stejně jako mezinárodní filmový festival. "Půlmaraton nabízí divákům i účastníkům nejen výbornou organizaci závodu, ale také krásu světoznámého lázeňského města, kandidáta na seznam světového dědictví UNESCO,“ dodal Petr Kulhánek, který se chystá pokořit svůj loňský čas a zaběhnout půlmaraton pod 1, 5 hodiny.

Prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo poblahopřál zástupcům města k zisku stříbrné známky kvality IAAF za úroveň závodu a profesionální servis a předal plaketu do rukou náměstka hejtmana i primátora města. "Stříbrná známka je jen pomyslný aperitiv, letos se pokusíme o zisk zlaté známky, kterých zatím bylo po celém světě uděleno pouze 41, například pro závody v New Yorku, v Tokiu, Bostonu nebo Pekingu," vysvětlil Carlo Capalbo.

Trasa půlmaratonu bude letos stejná jako předchozí rok. Startuje se 23. května od 18:00, dm rodinný běh o dvě hodiny dříve. Registrace jsou stále otevřeny, získat je lze i díky spolupráci RunCzech s charitativním partnerem - Sdružením SOS dětských vesniček. Veškeré informace najdou zájemci na stránkách RunCzech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…