Komerční banka a Agrární komora ČR prohloubily vzájemnou spolupráci

14.09.2014 20:02

Komerční banka a Agrární komora ČR uzavřely v rámci konání výstavy Země živitelka smlouvu o spolupráci. Nová smlouva formálně stvrzuje tradičně dobré vztahy mezi KB a komorou, která sdružuje celou řadu jejích klientů. Na výstavišti v Českých Budějovicích byla souběžně prodloužena také smlouva o spolupráci s Potravinářskou komorou ČR.

Komerční banka a Agrární komora ČR prohloubily vzájemnou spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála KB na Václavském náměstí

Komerční banka je jedním z nejvýznamnějších finančních partnerů českých zemědělců a potravinářů. Zajištěním financování společností z obou sektorů a budováním dlouhodobých vztahů tak přispívá ke stabilitě a rozvoji celého odvětví v ČR.

„I přes určitou rozdílnost finančních a bankovních potřeb zemědělství a potravinářství si jejich vzájemnou propojenost dobře uvědomujeme a oběma sektorům máme v Komerční bance skutečně co nabídnout. Kvalitní služby v oblasti platebního styku, financování včetně spolupráce při čerpání dotačních zdrojů z ČR a EU, ale i zvýhodněné programy připravené ve spolupráci s evropskými finančními institucemi jsou důkazem, jak velký významu tito klienti pro Komerční banku mají,“ uvedl Radek Basár, zástupce výkonného ředitele pro Marketing, Komunikaci a Business Development.

Od nově uzavřené smlouvy obě strany očekávají komorou další prohloubení vzájemné spolupráce, komunikace a informovanosti. Současně budou oba partneři spolupracovat také na společných seminářích, zaměřených na investiční příležitosti zemědělství a možnosti jejich financování, či speciálním výzkumu s cílem zmapovat reálné potřeby farmářů v oblasti bankovních služeb.

„Nové uzavření smlouvy Agrární komory ČR a prodloužení smlouvy Potravinářské komory ČR s tak významnou finanční institucí jako je Komerční banka nás velice těší. Projekty a investice do zemědělství a potravinářství Komerční banka již tradičně dlouhodobě podporuje, přičemž zohledňuje návaznost a neoddělitelnost obou oborů. Věřím, že spolupráce KB s Agrární komorou ČR a Potravinářskou komorou ČR, které u nás zastřešují dvě silně propojená odvětví, tuto podporu ještě více zintenzivní a povede k nalézání dalších cest rozvoje celého agro-potravinářského sektoru,“ uvedl Miroslav Toman, prezident Agrární i Potravinářské komory ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…