Kontejnery Kovobel díky pomoci CzechTrade míří do světa

16.08.2014 11:51

Nápad výrobního družstva Kovobel, jak snížit náklady na dopravu, vzbudil zájem v Jihoafrické republice a v Mexiku. Firma díky pomoci zahraničních kanceláří CzechTrade dodala do obou zemí skladovací kovové kontejnery v hodnotě 1,5 milionu korun.

Kontejnery Kovobel díky pomoci CzechTrade míří do světa
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Pracovníci zahraničních kanceláří pro nás zmapovali mexický a jihoafrický trh. Pomohli nám vybrat potenciální partnery, oslovili je a asistovali nám při přípravě osobních setkání. S agenturou CzechTrade spolupracujeme už 12 let. Její služby jsou pro malé a střední firmy nenahraditelné,“ popisuje předseda výrobního družstva Kovobel Emil Beber.

Firma Kovobel začala služby agentury CzechTrade využívat při expanzi na evropské trhy, např. do Belgie, Holandska či Švédska. Nyní má dealery prakticky po celé Evropě a zaměřuje se hlavně na mimoevropské země. Letos dokončila zakázky v Mexiku a JAR, kam by se v listopadu chtěla vydat znovu na setkání se stávajícími i dalšími potenciálními partnery. V současnosti probíhají přípravy na vstup do Chile. Společnost by ráda vyvážela své výrobky i do Kolumbie a časem také do Izraele.

Skládací kontejnery slouží hlavně ke skladování nebo ve stavebnictví. Oproti běžným skladovacím kontejnerům je lze po použití složit do přepravní polohy, naskládat na sebe a ušetřit tak nemalé náklady na jejich dopravu. Jsou vhodné k uskladnění jakéhokoliv materiálu. Pro skladování nebezpečných látek jsou používány kontejnery se záchytnou vanou.

„Výrobní družstvo Kovobel nabízí skvělý produkt, který může nalézt uplatnění kdekoliv. Jeho předseda si uvědomuje, že získání zahraničních zakázek předchází dlouhodobé úsilí, hodiny vyjednávání a že osobní kontakt je nenahraditelný. Za svými partnery cestuje po celém světě, proto je družstvo tak úspěšné,“ dodává Václav Štika, konzultant agentury CzechTrade, který má družstvo Kovobel na starosti.

Firma Kovobel funguje od roku 1966. Kromě kontejnerů vyrábí také zařízení pro chov drůbeže. Působí hlavně v Čechách a v evropských zemích a má dceřinou společnost v Polsku.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…