Kožní oddělení chomutovské nemocnice se připojilo k Evropskému dni melanomu v České republice

27.04.2017 11:52

Kožní oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z., se zapojilo do 17. ročníku Evropského dne melanomu v České republice. Evropský den melanomu upozorňuje veřejnost na rizika kožních nádorů a umožňuje bezplatné vyšetření pigmentových znamének na vybraných pracovištích po celé republice. Součástí akce je i poradenství, jak se správně chránit před slunečním zářením.

Kožní oddělení chomutovské nemocnice se připojilo k Evropskému dni melanomu v České republice
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Nemocnice Chomutov.

V pondělí 24. dubna 2017 využilo v chomutovské nemocnici možnost vyšetření bez objednání a bez doporučení od praktického lékaře 134 pacientů. "Plánujeme u 19 pacientů excize podezřelých změn, definitivní výsledky budeme znát až po chirurgickém a následném histologickém vyšetření," uvedla primářka kožního oddělení MUDr. Radka Neumannová.

"Prevence je důležitá. Svědčí o tom fakt, že i když stoupá počet lidí, u nichž odhalíme kožní nádor, nestoupá počet zemřelých. Preventivně se nechává vyšetřit rok od roku stále větší počet lidí. Je to dané i faktem, že akcí, na něž mohou lidé přijít, je během roka více a pořádají je i zdravotní pojišťovny, které nás oslovují kvůli spolupráci. V roce 2014 se na oddělení začalo léčit 60 nových pacientů s maligním melanomem, v roce 2015 bylo číslo poloviční a loni bylo těchto pacientů 27. Běžně je počet nových nádorů u pacientů asi 20 na 100 000 obyvatel, " shrnula MUDr. Radka Neumannová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…