Kraj Vysočina se dohodl s městy Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou na podpoře sportu

15.09.2018 16:40

Krajští zastupitelé dnes odhlasovali dva materiály, které řeší spolupráci kraje a měst při rozvoji sportu respektive sportovního zázemí v Havlíčkově Brodě a ve Žďáře nad Sázavou.

Kraj Vysočina se dohodl s městy Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou na podpoře sportu
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Do Havlíčkova Brodu pošle kraj finanční dar ve výši 8 milionů korun na rekonstrukci sportovního areálu Na Losích. V případě Žďáru nad Sázavou se město bude finančně podílet na výstavbě tělocvičny u žďárské průmyslovky, a to ve výši 33 % nákladů, maximálně částkou 23 milionů korun. „Na základě společné dohody budou moci obě sportovní zařízení využívat jak žáci krajských středních škol v rámci výuky tělesné výchovy, tak i občané města a tamní sportovní oddíly. Profitovat z toho budou všechny zúčastněné strany,“ řekla krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová.


Sportovní areál Na Losích v Havlíčkově Brodě prošel v uplynulých měsících zásadní proměnou. Původně škvárový povrch atletického oválu byl vyměněn za moderní tartanový koberec, modernizace se dočkaly i atletické sektory pro skok do dálky a trojskok, skok do výšky, skok o tyči, vrh koulí a hod oštěpem. V rámci úprav změnilo podobu i travnaté fotbalové hřiště včetně automatického závlahového systému. Nyní areál splňuje všechny parametry pro pořádání celostátních i mezinárodních závodů. Zájem využívat sportoviště při hodinách tělesné výchovy už projevilo například havlíčkobrodské gymnázium, střední průmyslová škola stavební nebo střední zdravotnická škola. Podle smlouvy mohou krajské školy využívat hřiště bezplatně po dobu 10 let. Celková modernizace havlíčkobrodského sportovního areálu vyšla na více než 36 milionů korun. Kraj Vysočina uvolnil na tuto akci ze svého rozpočtu částku 8 milionů korun.

V následujících letech by měla v areálu Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou vyrůst nová tělocvična včetně zázemí, jejímž investorem je Kraj Vysočina. Město Žďár nad Sázavou se ve smlouvě zavázalo, že uhradí třetinu z vynaložených nákladů, a to až do výše 23 milionů korun. Odhadovaná cena podle stavební studie se pohybuje kolem 71 milionů korun. Nová tělocvična bude sloužit více než 1300 žákům průmyslové školy a zároveň sousedního gymnázia, navíc bude dostatečně velká, aby splňovala parametry pro činnost městských sportovních oddílů florbalu, volejbalu nebo nohejbalu. Dnes uzavřená smlouva mezi krajem a městem upravuje podrobněji užívání tělocvičny sportovními oddíly města i úhradu provozních nákladů za zvýhodněných podmínek ve výši 60 % stanovených hodinových nákladů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…