Královéhradecký kraj jako atraktivní filmová destinace. Nová regionální filmová kancelář

30.12.2023 20:41 | Tisková zpráva

Královéhradecká krajská centrála cestovního ruchu (KHK CCR) založila regionální filmovou kancelář – Hradec Králové Region Film Office. Filmová kancelář zastává funkci kontaktního místa, poskytuje informační servis audiovizuálním společnostem zabývajícím se produkcí filmů, seriálů i reklamních či hudebních spotů a podporuje propagaci Královéhradeckého kraje jako atraktivní filmové destinace. Svou činnost naplno zahájila začátkem prosince letošního roku.

Královéhradecký kraj jako atraktivní filmová destinace. Nová regionální filmová kancelář
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Královéhradecký kraj je regionem plným atraktivních lokalit, které už v minulosti přilákaly české i zahraniční filmaře. Hlavním úkolem nové filmové kanceláře bude zajistit servis právě audiovizuálním tvůrcům a tím dostat krásy našeho regionu ještě více na obrazovky televizí a plátna kin. Působení filmové produkce zároveň zajistí přímý ekonomický přínos do našeho regionu, a to v řádech milionů korun. Ty podpoří lokální provozovatele hotelů, stravovacích zařízení a majitele malých či středních podniků v nejrůznějších odvětvích,“ okomentovala fungování regionální filmové kanceláře náměstkyně pro oblast kultury a cestovního ruchu Martina Berdychová.

Hradec Králové Region Film Office zahájila svou činnost v prosinci letošního roku. Královéhradecký kraj se tak přiřadil k dalším destinacím, které systematicky rozvíjí audiovizuální průmysl a propagují svůj region nejen na území České republiky. Fungování filmové kanceláře napomáhá udělat z Královéhradeckého kraje ještě žádanější lokalitu, a to nejen díky dobré dopravní dostupnosti z Prahy, ale hlavně rozmanité nabídce lokací na území regionu.

Nejnovějším filmovým počinem natočeným v Královéhradeckém kraji je komedie Lítá v tom v hlavní roli s Kryštofem Hádkem, na kterou mohou zájemci v těchto dnech vyrazit do kina. Dále se diváci mohou těšit na seriál Smysl pro tumor z prostředí Fakultní nemocnice Hradec Králové nebo další díly oblíbeného seriálu Zoo, který se natáčí v Safari parku Dvůr Králové nad Labem. Mezi dokončené a divácky úspěšné projekty natočené na území regionu v posledních letech patří například filmy Poslední závod, historický snímek Sarajevo nebo televizní minisérie Božena.

Hradec Králové Region Film Office zastupuje Lucie Hučíková, pracovnice KHK CCR. Filmová kancelář nabídne své služby filmařům zdarma. Úzce bude spolupracovat s národní agenturou Czech Film Commission v rámci Státního fondu kinematografie a také nově vznikajícím kulturně kreativním centrem Nadačního fondu – Kaplicky center ve Vile Čerych v České Skalici, se kterým má kraj uzavřené Memorandum o spolupráci i v oblasti rozvoje filmu a filmové kanceláře. „Filmová kancelář se zaměří také na navázání spolupráce se zahraničními filmovými produkcemi a natáčení jejich štábů v našem kraji,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Informace o kompletním servisu pro filmaře zájemci najdou na webu ZDE.

Pro mnoho míst v našem kraji může být propojení kampaní na podporu turismu s filmovým průmyslem velmi vítanou možností, jak přinést do regionu nejen peníze na základě přímého ekonomického přínosu, ale i prostřednictvím turistů, respektive filmové turistiky. Rádi bychom se do budoucna stali opravdovým „film friendly“ krajem,“ dodává ředitel Královéhradecké krajské centrály cestovního ruchu Martin Soukup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…