Královéhradecký kraj podal jako první v republice žádost o dotaci z IROP na rekonstrukce silnic

20.10.2015 8:15

Úplně první žádost o dotaci do Výzvy č. 1 na rekonstrukci vybraných úseků silnic II. a III. tříd obdrželo Ministerstvo pro místní rozvoj prostřednictvím Centra pro regionální rozvoj ČR od Královéhradeckého kraje. Konkrétně se žádost týkala rekonstrukce ulice Tyršova v Třebechovicích pod Orebem.

Královéhradecký kraj podal jako první v republice žádost o dotaci z IROP na rekonstrukce silnic
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

„Žádost Královéhradeckého kraje byla předložena vůbec jako první žádost o podporu do výzvy, která se týká silnic II. a III. tříd, a to za celou Českou republiku. Dokazujeme tím, že jsme na čerpání dotací v novém období připraveni. S novým systémem poskytování dotací prostřednictvím IROP totiž bude záležet i na naší rychlosti, jak budeme o podporu žádat a jak budeme mít projekty dopředu připravené,“ řekl hejtman Lubomír Franc.

První žádost se týká silnice II/299 Třebechovice pod Orebem, ulice Tyršova. Odhadované náklady na rekonstrukci jsou asi 15,8 milionu korun bez DPH, z toho dotace z IROP by kryla 90 % způsobilých výdajů, tedy asi 13,5 milionu korun. Zbytek půjde z krajského rozpočtu. „Až si ověříme přijatelnost projektu, budeme předkládat postupně další žádosti,“ doplnil hejtman Franc. Dále v pořadí by se tak mělo žádat o podporu na projekt silnice II/303 Jetřichov – Broumov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …