Ladislav Štěpánek a Tomáš Pleskač nadále členy představenstva ČEZ

21.06.2017 15:05

Dozorčí rada ČEZ včera svou volbou potvrdila Ladislava Štěpánka a Tomáše Pleskače jako členy představenstva společnosti ČEZ i pro další čtyřleté funkční období.

Ladislav Štěpánek a Tomáš Pleskač nadále členy představenstva ČEZ
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Skupina ČEZ vstupuje do období, které je pro další vývoj energetického sektoru v Evropě klíčové. ČEZ stojí před zásadními strategickými kroky, kterými bude muset na změny v energetice reagovat, aby zabezpečil úkoly uložené akcionáři a Českou republikou. Je důležité, aby do tohoto období vstupoval stabilizovaný manažerský tým,“ uvedl k tomu předseda dozorčí rady prof. Václav Pačes.

Vedle vysoce nejistého výhledu společné energetické politiky v rámci Evropské unie bude Skupina ČEZ v nadcházejícím období čelit řadě výzev: cena elektřiny, a tedy i ziskovost tradiční energetiky, je a zůstane nízká, požadavky na bezpečnost a ekologizaci, a tedy i na investice do jejich zajištění naopak porostou. Rozvoj technologií, primárně OZE a decentrálních řešení pro zákazníky, přinese novou konkurenci. Ruku v ruce s tím bude klesat schopnost tradiční energetiky být významným dividendovým titulem a plnit nastavenou roli ve státní energetické koncepci.

Tomáš Pleskač i Ladislav Štěpánek působí v energetice desítky let a jsou uznávanými odborníky. Tomáš Pleskač je členem představenstva ČEZ od roku 2006 a v současnosti stojí v čele týmu Rozvoj, který zahrnuje divizi Nové energetiky a divizi Obchod a strategie. Ladislav Štěpánek je členem představenstva ČEZ od roku 2013 a stojí v čele divize Klasická energetika.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…