Lesy ČR: Lesníky se skauty spojuje zájem o přírodu, krajinu i životní prostředí

21.02.2024 19:02 | Tisková zpráva

Memorandum o vzájemné spolupráci podepsali 20. února generální ředitel Lesů České republiky Dalibor Šafařík se starostou spolku Junák – český skaut Josefem Výprachtickým.

Lesy ČR: Lesníky se skauty spojuje zájem o přírodu, krajinu i životní prostředí
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Lesy ČR vždy podporovaly a nadále budou podporovat skautskou organizaci při naplňování jejího poslání, tedy ve výchově i rozvoji dětí a mladých lidí.

„Se skauty nás spojuje zájem o přírodu, krajinu i životní prostředí a v jejich environmentálním vzdělávání i pobytu v přírodě vidím velký smysl. Nepochybuji o tom, že jsou mezi skauty naši budoucí kolegové,“ říká Dalibor Šafařík.

„Skautské oddíly se rády pouští do dobrých skutků ve prospěch přírody a nyní bude snazší poskytnout jim k tomu i podporu odborníků. Je vždy lepší, když kluci a holky vědí nejen, co mají dělat, ale i jaký je smysl dané činnosti,“ vysvětluje Josef Výprachtický.

Lesníci se skauty spolupracují na celostátních akcích pro děti a mládež, skauti také mají na pozemcích podniku řadu tábořišť. Nyní jednají o zřízení dalších. „Pokud to bude možné, vyjdeme vstříc a pomůžeme i s kulatinou na táborové stavby,“ dodává Šafařík.

„Pobyt v přírodě je zásadní součástí skautské výchovy, ale pro některé naše aktivity se prostor stále více zužuje. Například hledání místa pro letní táboření je pro řadu oddílů každý rok větší výzvou. Jsme rádi, že mimo jiné právě při hledání vhodných tábořišť budeme moci s Lesy ČR spolupracovat,“ uvádí Výprachtický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…