Lesy ČR zveřejňují smlouvy v registru smluv. Zatím není důvod ke změně

24.02.2017 8:33

Státní podnik Lesy České republiky pokračuje ve vkládání smluv nad 50 tisíc korun bez DPH do registru smluv. Do rozhodnutí Senátu nebude postupovat jinak.

Lesy ČR zveřejňují smlouvy v registru smluv. Zatím není důvod ke změně
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Podle novely, kterou 22. února schválila Poslanecká sněmovna a kterou nyní posoudí Senát, nebudou státní podniky a společnosti s většinovou účastí státu, krajů nebo obcí muset smlouvy, jež mají obchodní či průmyslovou povahu, na registru zveřejňovat. „Smlouvy do registru i nadále vkládáme, do 30. června tam budou všechny nad 50 tisíc korun bez DPH. Je to poměrně velká administrativa, ale do rozhodnutí Senátu nebudeme postupovat jinak,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Podnik je kromě toho povinen zveřejňovat na svém webovém profilu všechny smlouvy nad 500 tisíc korun bez DPH, které se týkají veřejných zakázek. „V zájmu transparentnosti a otevřeného přístupu k informacím zveřejňujeme i smlouvy nad 300 tisíc korun bez DPH spojené s veřejnými zakázkami,“ dodal Szórád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…