Listopadová Priorita představila nové výzvy ze tří programů

03.12.2016 12:06

Listopadová Priorita přináší informace o nových výzvách z programu Nová zelená úsporám, Národního programu Životní prostředí i Operačního programu Životní prostředí. Součástí vydání je i krátká anketa mezi účastníky seminářů zaměřených nejen na chytré hospodaření s vodou.

Listopadová Priorita představila nové výzvy ze tří programů
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Aktuálně vyhlášená výzva v programu Nová zelená úsporám nabízí dotace na stavbu bytových domů s velmi nízkou energetickou náročností. Program u rodinných i bytových domů nově podporuje i budování takzvaných zelených střech a využívání tepla z odpadní vody. Zároveň byly v programu Nová zelená úsporám upraveny podmínky u podpory pro solární systémy, které umožňují získat dotaci jak u rodinných, tak bytových domů i na fotovoltaické střešní krytiny nebo fasádní systémy.

Jinou důležitou výzvou k předkládání žádostí o dotaci je výzva v Národním programu Životní prostředí, která obcím, městům, krajům a jimi zřízeným institucím umožňuje žádat o podporu na pořízení ekologických aut. V této spojitosti nabízí Priorita i článek z obnovených seminářů o možnostech získat dotace z Národního programu Životní prostředí, a to zejména na projekty zaměřené na chytré hospodaření s vodou, odpadové hospodářství či již zmíněnou čistou mobilitu. Aktuálně lze čerpat peníze třeba i na domovní čistírny odpadních vod.

Poslední aktuální dotační nabídkou, které se věnuje listopadové vydání Priority, jsou výzvy Operačního programu Životní prostředí, jež cílí na protipovodňové projekty a efektivnější hospodaření se srážkovou vodou. Příjemci dotací si mezi sebou ve dvou výzvách rozdělí celkem 1,25 miliardy korun. Projekty mohou předkládat do 5. ledna příštího roku.

Součástí Priority je i reportáž z budovy unikátního návštěvnického vzdělávacího centra Natura Park v Pardubicích, které bylo postaveno i z peněz Operačního programu Životní prostředí. Budova Natura Park získala zvláštní ocenění soutěže Stavba roku, totiž Cenu Státního fondu životního prostředí ČR a Centra pasivního domu.

Priorita č. 11/2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

13:21 Český statistický úřad: Pozemní stavitelství prohloubilo v březnu pokles produkce

Stavební produkce v březnu meziročně klesla o 8,3 %, meziměsíčně byla nižší o 7,8 %. Orientační hodn…