Lítačka rozšiřuje svoje pobočky a chystá nové služby

08.07.2016 16:15

Žádosti přes internet, více poboček, rozšířená pracovní doba a také nový ceník, to vše je připraveno pro čipové karty Lítačka v průběhu tohoto léta. Od včerejšího dne, tedy od 7. července, je ve Škodově paláci v provozu celkem devatenáct přepážek ve dvou prostorech. Stávající centrum na rohu ulic Jungmannova a Charvátova se rozšiřuje o prostor bývalé Opencard ve Škodově paláci s vchodem z Charvátovi ulice. Zákazníky po Škodově paláci navedou přehledné navigační a informační tabule.

Lítačka rozšiřuje svoje pobočky a chystá nové služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

Provozní doba poboček lítačky ve Škodově paláci se nově rozšiřuje na každý všední den od 7.00 do 20.00 hodin (vyjma státních svátků). V průběhu příštího týdne by měla být také v provozu expresní pobočka „Hradčanská“ v prostorách Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) u vstupu do metra. Další pobočky pro expresní vydávání Lítačky v prostorách DPP by se měly otevírat pravděpodobně na konci příštího týdne v Roztylech a v Centrálním dispečinku DPP Na Bojišti.

Od začátku srpna předpokládáme spuštění online žádostí o Lítačku přes internet. S tím je spojený nový ceník upravený pro online žádosti, který vstoupí v platnost od 1. 8. 2016. V rámci nového ceníku a v případě žádosti o Lítačku online a zaslání karty poštou bude výměna karty z důvodu konce platnosti stále zdarma. Žádost o novou kartu či výměna z jiného důvodu pak bude zpoplatněna částkou 50 korun. Do spuštění nového ceníku a žádostí online lze žádat o Lítačku pouze expresně (na počkání) a to stále za poplatek 100 korun u nové karty nebo u karty, kde nebyly splněny podmínky pro bezplatnou výměnu. Podle stávajícího ceníku lze bezplatně výměnu provést pouze u klientů, kterým končí platnost Opencard, a to v rozmezí tři měsíce před koncem platnosti karty a třicet dní po konci její platnosti. Pokud je na staré kartě ještě platný kupon, bude „přehrán“ na nově vydanou kartu.

V provozu jsou pro zákazníky a zájemce o čipové karty Lítačka nové informační telefonní linky 236 003 090, 236 003 091.

Nadále je v případě žádosti o výměnu či o novou kartu na pobočkách nezbytný občanský průkaz (OP) a průkazová fotografie. V případně výroby karty zmocněncem je třeba také plná moc na předepsaném formuláři společně s kopií OP. Formulář je k dispozici ke stažení na webové adrese www.litacka.cz anebo v tištěné podobě na informacích ve Škodově paláci. Pokud s sebou zákazníci nemají fotografii, v pasáži Škodova pasáže je k dispozici fotograf. 

Nové kupony jsou pak k zakoupení v pobočkách dopravního podniku nebo v e-shopu DPP. V pobočkách DPP pak lze zakoupit i papírové průkazky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…