MD: Ministr varoval před přehnanou regulací a omezováním trhu pro dopravce

13.12.2015 12:45

Ministr dopravy Dan Ťok zastupoval Českou republiku na pravidelném zasedání Rady EU pro dopravu, telekomunikace a energetiku (TTE), která se uskutečnila 10. prosince 2015 v Bruselu.

MD: Ministr varoval před přehnanou regulací a omezováním trhu pro dopravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Hlavním tématem jednání byly podmínky provozování silniční nákladní dopravy, kde Evropská komise hodlá představit nový balíček opatření zaměřený zejména na pracovní podmínky řidičů. Ministr Ťok v této souvislosti odmítl změny, které by vedly k nepřiměřené regulaci a omezily dopravce ze střední a východní Evropy.

Ministr Ťok svolal na okraj rady ministrů EU jednání zemí Visegrádské skupiny, aby sladily společný postup v této věci. Mezi členskými státy EU totiž existuje obava, že připravovaná legislativa povede k omezení konkurenceschopnosti dopravců ze střední a východní Evropy a zvýší jejich administrativní a finanční zátěž. „Musíme se v každém případě vyhnout přehnané regulaci silniční nákladní dopravy a omezování přístupu na trh pro dopravce ze střední a východní Evropy“, uvedl ministr Ťok.

V rámci zasedání Rady EU český ministr dopravy rovněž předal komisařce pro dopravu Violetě Bulc společné stanovisko zemí Visegrádské skupiny. Jeho obsahem je nesouhlas se změnami, které učinila Evropská komise v podmínkách pro čerpání finančních prostředků na rozvoj dopravní infrastruktury z nástroje CEF. Ty mohou v konečném důsledku ohrozit realizaci některých dopravních projektů jak v České republice, tak v ostatních zemích Visegrádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…