MHMP: Meteorologové vyhlásili v Praze smogovou situaci

20.01.2017 8:35

V noci ze čtvrtka 19. ledna na pátek 20. ledna 2017 vyhlásil Český hydrometeorologický ústav pro území hlavního města Prahy smogovou situaci. Důvodem jsou vysoké koncentrace suspendovaných částic PM10.

MHMP: Meteorologové vyhlásili v Praze smogovou situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Žádáme řidiče automobilů se spalovacím motorem, aby pokud možno nevyjížděli a k dopravě využívali přednostně veřejnou dopravu, neboť emise z těchto automobilů se významně podílejí na zvýšených koncentracích částic PM10 a oxidu dusičitého.

V současné situaci, kdy ve výhledu 24 hodin není předpokládán pokles hodnot znečištění, doporučují odborníci zdržet se při pobytu pod širým nebem zvýšené fyzické zátěže spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. Toto doporučení se týká zejména osob s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starších lidí a malých dětí.

Podrobné aktuální informace o kvalitě ovzduší jsou k dispozici na internetových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu (ZDE), záložka Ovzduší, předpověď rozptylových podmínek je součástí předpovědí počasí pro ČR a jednotlivé kraje a je v záložce Počasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…