MSp: Bavorský ministr spravedlnosti ocenil čtyři Čechy za boj s přeshraniční kriminalitou

13.11.2018 20:20

Dne 9. listopadu 2018 udělil bavorský ministr spravedlnosti Winfried Bausback ocenění pěti osobnostem za zásluhy v oblasti justice a policie, čtyři z nich byli Češi. Slavnostního ceremoniálu v prostorách historické knihovny Vrchního zemského soudu v Bamberku se účastnil také ministr spravedlnosti Jan Kněžínek.

MSp: Bavorský ministr spravedlnosti ocenil čtyři Čechy za boj s přeshraniční kriminalitou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek

„Prostřednictvím úzkých vztahů s našimi českými kolegy společně čelíme mezinárodní kriminalitě. Vy jste lidé, kteří se nadmíru zasazují o náš právní stát. A za toto úsilí chci dnes vyjádřit svůj velký dík," uvedl na úvod ceremoniálu Winfried Bausback.

Vedle paní Ursuly Baur-Alletsee, která se již mnoho let angažuje jako právní poradkyně při soudních jednáních v oblasti působnosti Zemského soudu ve Würzburku, vyznamenal Winfried Bausback čtyři české osobnosti za zásluhy v oblasti česko-bavorské justiční spolupráce. Medaili převzala vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, soudce pražského městského soudu Michal Fridrich, ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. „Česko a Bavorsko nespojuje jen společná hranice, ale i úzké a přátelské kontakty, a to zvláště v justiční oblasti. Neboť jen prostřednictvím důvěrné spolupráce můžeme čelit stoupající mezinárodní kriminalitě. Proto mě velmi těší, že na obou stranách hranice existují lidé, kteří se s velkým osobním nasazením zasazují o plynulou spolupráci," vyzdvihl Bausback přeshraniční spolupráci.

Také český ministr spravedlnosti Jan Kněžínek vyzdvihl roli takové spolupráce: „Velmi mě těší, že se mohu zúčastnit tohoto mimořádného momentu. Je to vhodná příležitost prohloubit úzké a přátelské vztahy České republiky s Bavorskem. Mezi vyznamenanými jsou čtyři mí spoluobčané a na to jsem velmi hrdý. Upřímně doufám, že naše spolupráce bude i nadále pokračovat."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

14:56 ČEZ: Temelín si připomněl Mezinárodní den včel

„Bez včel by náš svět nebyl sladký,“ říkají energetici. Včera si v Temelíně připomněli Mezinárodní d…