MZV ČR: NYC Dance Panorama v České národní budově

29.08.2015 8:24

V sobotu 22. srpna 2015 se v České národní budově v New Yorku (BNH) uskutečnil 2. ročník mezinárodního festivalu moderní taneční hudby NYC Dance Panorama.

MZV ČR: NYC Dance Panorama v České národní budově
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Za účasti více než 500 návštěvníků z české a slovenské krajanské komunity, ale především tanečníků z USA a řady dalších zemí (mj. Japonsko) proběhlo v různých prostorách BNH 5 tanečních workshopů a večerní vystoupení. Workshopy byly vedeny skutečnými hvězdami moderní taneční scény v USA (Derek Mitchell, Shirlene Quigley, Blacka di Danca), které svojí choreografií doprovázejí takové osobnosti US showbusinessu jako Beyoncé, Rihanna, Chris Brown nebo Destiny's Child.

NYC Dance Panorama (ZDE) je pomyslným vyvrcholením několikaměsíční soutěže o nejlepší taneční skupinu roku v ČR a SR (ZDE), jejíž vítězové (letos 1 skupina z ČR a 1 skupina ze SR) získali jako hlavní cenu právě 10-denní pobyt v USA a účast na NYC Dance Panorama. Večerní slavnostní zakončení festivalu proběhlo stejně jako workshopy v průběhu dne za hojné a velmi nadšené účasti návštěvníků, k čemuž přispěla mj. i aktivní účast jednoho z partnerů akce - legendárního tanečního výukového centra Broadway Dance Center. Průběh celého festivalu byl letos opět natáčen TV štábem a záběry budou použity v samostatně vysílaném pořadu pro České televizi.

Úspěšnost akce prokazuje jak vysoký počet návštěvníků z řad mladých obyvatel New Yorku, tak i četné pozitivní ohlasy včetně mediálních.

Akce se konala za podpory Generálního konzulátu České republiky, Generálního konzulátu Slovenské republiky, Českého centra v New Yorku, Bohemian Benevolent & Literary Association, Broadway Dance Center a České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…