Masarykova univerzita a ÚOHS budou více spolupracovat

26.04.2021 17:05

Rovněž půjde o výměnu a sdílení teoretických informací a praktických zkušeností. Pro Masarykovu univerzitu bude důležitá i podpora praxí a stáží svých studentů a vzájemná spolupráce v oblasti postgraduálního studia.

Masarykova univerzita a ÚOHS budou více spolupracovat
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Masarykova univerzita a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ČR chtějí spolu více spolupracovat a společně vytvářet podmínky pro zkvalitnění života společnosti. Memorandum o spolupráci mezi oběma institucemi tak podepsali v pondělí 26. dubna 2021 rektor MU Martin Bareš a předseda ÚOHS Petr Mlsna.

Podstatou Memoranda je podpora spolupráce nejenom na institucionální úrovni, ale také na úrovni jednotlivých výzkumných a vědeckých týmů a inovačních projektů. Rovněž půjde o výměnu a sdílení teoretických informací a praktických zkušeností. Pro Masarykovu univerzitu bude důležitá i podpora praxí a stáží svých studentů a vzájemná spolupráce v oblasti postgraduálního studia.

„Spolupráce s tak významným úřadem je pro naši univerzitu významná a jsem rád, že rovněž studenti Masarykovy univerzity budou moci v příslušných studijních programech využívat možnosti vzájemného propojení ve výzkumných projektech,“ řekl rektor MU Martin Bareš.

„Vítám příležitost navázat intenzivní spolupráci na vědeckých projektech v oblasti práva, ekonomie i informačních technologií, které využijeme v naší praxi při ochraně hospodářské soutěže i při dozoru nad veřejným zadáváním. Rádi také přispějeme svými znalostmi a zkušenostmi v oboru soutěžního i zakázkového práva ke vzdělávání studentů Masarykovy univerzity. Věřím, že je problematika, kterou se zabýváme, zaujme a někteří z nich se po dokončení studia rozhodnou náš úřad personálně posílit,“ uvedl předseda ÚOHS Petr Mlsna.

Přítomni podpisu budou dále místopředseda ÚOHS Kamil Nejezchleb a prorektor pro vnější vztahy a celoživotní vzdělávání Martin Kvizda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…