Masopustní trolejbus vyjede do opavských ulic 7. února

03.02.2016 19:09

Do Masopustu a masopustního veselí v Opavě se poprvé zapojí i Městský dopravní podnik Opava a to karnevalovým Masopustním trolejbusem, který vypraví v neděli 7. února 2016 na linku 201.

Masopustní trolejbus vyjede do opavských ulic 7. února
Foto: MDPO
Popisek: Masopustní trolejbus vyjede do opavských ulic 7. února

Masopust již tradičně představoval období hodování a veselí mezi dvěma postními dobami. V masopustní neděli se proto v mnohých městech a obcích vypravují do ulic průvody maškar, které se společně s hudebníky a ostatními přihlížejícími radují a vytvářejí atmosféru toho správného lidového veselí.

A právě v tento den Městský dopravní podnik Opava vypraví unikátní Masopustní trolejbus ev. č. 313 pojmenovaný „Opasaurus“, který bude na lince 201 jezdit mezi 14.00 až 18.00 hodinou. Těšit se na trochu masopustního dovádění mohou nejen děti, pro které je tato akce určena především, ale i všichni cestující tímto trolejbusem. Tak se budou moci zájemci o tuto akci, ale i běžní cestující, setkat přímo v tomto trolejbuse a na jeho zastávkách s nefalšovanými masopustními maškarami a opravdovým flašinetářem Františkem Šťastným, který na svůj nástroj bude vyhrávat k pobavení všech a užít si tak s nimi tuto starou lidovou tradici.

O příjezdech a odjezdech opavského Masopustního trolejbusu na jednotlivé zastávky na lince 201 se dočte více na www.mdpo.cz nebo na facebooku našeho dopravního podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…