Ministerstvo financí zve veřejnost na den otevřených dveří

19.09.2018 9:23

V rámci oslav 100. výročí vzniku Československa bude Ministerstvo financí jedním z prvních úřadů, který v Praze otevře své brány veřejnosti.

Ministerstvo financí zve veřejnost na den otevřených dveří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Návštěvníci uvidí historické prostory bývalého kláštera bosých karmelitánek z roku 1655 i moderní trakt z roku 1928 podle architektů Františka Roitha a Karla Pecánka. Zpřístupněna bude pracovna ministryně i hlavní zasedací místnost pro tiskové konference, kašna se stěnou z krápníkových zkamenělin či bývalá pracovna abatyše s unikátním malovaným kazetovým stropem.

Samozřejmostí bude bohatý doprovodný program. Návštěvníci budou mít možnost setkat se s ministryní financí Alenou Schillerovou, jejími náměstky a řediteli organizací podřízených ministerstvu. V přilehlých Vojanových sadech se veřejnost seznámí se světově proslulými cvičenými psy Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, zabavenými padělky a pašovaným zbožím nebo instruktory sebeobrany. ÚZSVM předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě a seznámí návštěvníky s možností účastnit se on-line aukcí také o nepotřebné nemovitosti či auta. Dětem se bude věnovat plyšový maskot Finanční správy FINFO v životní velikosti a jako humorné odlehčení jsou součástí programu scénky oblíbeného divadelního souboru Improvariace (více ZDE).

Těšíme se na Vás v pátek 28. 9. 2018, od 9:00 do 16:00 hodin na adrese Letenská 15, Praha 1. Vstup je zdarma. Akce je součástí oslav 100. výročí vzniku Československa.

Více o oslavách najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …