Ministerstvo kultury: Cenu Artis Bohemiae Amicis převzal z rukou Daniela Hermana pan Giorgio Ursini Ursic

20.09.2017 7:24

Ministr kultury v Nostickém paláci ocenil medailí Artis Bohemiae Amicis celoživotní zásluhy o rozvoj a šíření dobrého jména české divadelní kultury pana Giorgia Ursiniho Ursice z Itálie.

Ministerstvo kultury: Cenu Artis Bohemiae Amicis převzal z rukou Daniela Hermana pan Giorgio Ursini Ursic
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Giorgio Ursini Ursic je bohemista a divadelník, který celý svůj život zasvětil neúnavnému šíření dobrého jména české divadelní kultury. Narodil se v Lublani roku 1946. V Praze na DAMU vystudoval  obor divadelní režie. Po studiích byl z tehdejšího Československa vyhoštěn kvůli svým protisovětským postojům a aktivitám.

Byl spoluzakladatelem Unie evropských divadel a řadu let také jejím poradcem. Připravil řadu výstav, zejména scénografických, a to z převážné většiny věnovaných dílu významného českého scénografa prof. Josefa Svobody. Připravil i rovněž celou řadu publikací o současném světovém divadle. Působil a doteď působí jako programový poradce řady prestižních mezinárodních festivalů a díky své znalosti české divadelní kultury na nich prosadil účast českých divadelních souborů (např. činohra Národního divadla v Praze, Divadlo v Dlouhé, Divadlo Na zábradlí).

„Je mi ctí, že jsem Vám dnes mohl předat tuto cenu a vyjádřit tak  i svůj hluboký obdiv a úctu k Vaší celoživotní práci. Velmi oceňuji a jsem hrdý na to, jakým způsobem dlouhodobě přispíváte k šíření dobrého jména české kultury v zahraničí.“

Daniel Herman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…