Ministerstvo obrany znovu prodává řopíky i byt v Praze

22.02.2024 7:05 | Tisková zpráva

Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na zjištění zájemců o koupi nepotřebného nemovitého majetku (dále VŘ). V nabídce je celkem 33 položek/inzerátů nemovitostí s minimální požadovanou kupní cenou v souhrnné částce přesahující 23 mil. Kč. Jde o 22 nemovitostí, které se nepodařilo prodat v minulých VŘ loni; z nich je 10 bývalých pohraničních lehkých pevnostních objektů (tzv. řopíků) a jedno těžké opevnění (srub).

Ministerstvo obrany znovu prodává řopíky i byt v Praze
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Přestože jsou všechny situovány na nevlastních pozemcích, přes předkupní právo vlastníků těchto pozemků nic v jejich prodeji nebrání, protože o ně tito vlastníci neprojevili zájem (4 jsou na Lounsku, 1 v Berouně na břehu Berounky, 2 u Mníšku u Liberce, 1 u Hrabětic mezi Znojmem a Mikulovem, 3 včetně srubu na severní Moravě mezi Opavou a Horním Benešovem a 1 pak nedaleko Vrbna pod Pradědem v katastru Nových Purkartic). Také 3 nově nabízené stojí na cizích pozemcích: ve východních Čechách v katastru Babí (Trutnov), Běloves (Náchod) a na jižní Moravě v k.ú. Jevišovka (na pozemku obce východně od Mikulova). Součástí únorové nabídky je ale i 7 nových řopíků s vlastními pozemky na jižní Moravě v katastru Hrabětic nedaleko státní hranice s Rakouskem (v blízkosti nebo přímo jako součást Přírodní památky Trávní dvůr).

Z ostatních nemovitostí je asi nejzajímavější byt 1+kk v Praze Troji s podlahovou plochou 32,8 m2 a terasou o ploše 16,7 m2 (s platnou nájemní smlouvou do r. 2027) a dále různé pozemky, přičemž 4 nabídky jsou z Prahy-Michle; soubor dvou pozemků je pak v Lešanech nad Sázavou (s rozlohou téměř 1 ha) a na Lounsku u obce Nečichy.

Úplné znění inzerátu je uveřejněno v „Aktuální nabídce“ na internetových stránkách ZDE se všemi podrobnostmi, fotografiemi a případnými kontakty pro možné získání dalších informací. Nabídka je také zveřejněna na ZDE a na webových stránkách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových: ZDE. Informace o zveřejnění inzerátu a konkrétních nabízených nemovitostech je také na realitních webových portálech Sreality a Reality.iDnes.

Další nabídku v roce 2024 předpokládáme zveřejnit 9. dubna. Jejím obsahem by měly být některé další dosud neprodané nemovitosti, a to včetně oblíbených pevnostních objektů. Předpokládáme ještě zařazení několika nových nemovitostí. Všechny bude možné najít před uvedeným termínem na stránkách ZDE v sekci „Nemovitý majetek“ pod odkazem „Připravované prodeje“, včetně konceptů kupních smluv spolu s podmínkami prodeje. U aktuálně nabízených nemovitostí jsou uvedeny termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek apod. U každého dílčího inzerátu je k dispozici povinný formulář „Přihláška zájemce o koupi“ a „Čestné prohlášení manžela/ky“. Pro zájemce o bývalé objekty pohraničního opevnění je na zmíněných stránkách dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí takových objektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…