Ministerstvo pro místní rozvoj aplikuje projektové řízení. Zaměstnanci si musí zvýšit kvalifikaci

15.07.2015 17:17

Ministerstvo pro místní rozvoj již od dubna 2014 realizuje projekt zaměřený na zvyšování kvality projektového řízení. V současné době přibývá množství realizovaných projektů a jednou z podmínek úspěšného čerpání je právě kvalitní projektové řízení. Z uvedeného důvodu se MMR rozhodlo pro zvýšení profesní kvalifikace svých zaměstnanců, kteří se zaměřují na realizaci projektů financovaných ze strukturálních fondů EU.

Ministerstvo pro místní rozvoj aplikuje projektové řízení. Zaměstnanci si musí zvýšit kvalifikaci
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Projekt „Zřízení projektové kanceláře MMR ČR“ zajistí, aby projekty byly řízeny a koordinovány centrálně, vznikla jednotná metodika projektového řízení, uplatňující se v rámci celého resortu a vzniká jednotný informační nástroj, jehož pomocí budou projekty monitorovány, koordinovány, kontrolovány a řízeny.

Uvedený projekt je nyní ve fázi ukončení a lze tedy konstatovat, že byly naplněny jeho stanovené cíle, a to vznik „Metodiky projektového řízení“, IT nástroj a zvýšení profesní kvalifikace zaměstnanců projektové kanceláře. V srpnu 2015 bude dokončena aplikace IT nástroje, jehož další rozšíření je již nyní plánováno jako součást připravovaného projektu zaměřujícího se na rozvoj projektové kanceláře.

Zaměstnanci projektové kanceláře současně absolvovali certifikaci v oboru Manažer projektu a Administrátor projektu dle Národní soustavy kvalifikací a dále certifikaci v oblasti projektového řízení dle metodiky Prince2.

Zhodnocení úspěšnosti implementace vzniklé metodiky a další rozvoj projektového řízení bude předmětem výše uvedeného navazujícího projektu.

Projekt reg. číslo:                                        CZ.1.04/4.1.00/C7.00004
Tento projekt je spolufinancován z:        OP Lidské zdroje a zaměstnanost
Datum zahájení realizace projektu:        1. 4. 2014
Datum ukončení realizace projektu:       31. 8. 2015

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…