Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: Jednou v roce žáci hodnotí své učitelky a učitele

22.11.2015 15:16

Kantoři hodností své žáky pravidelně. Je to jejich povinnost. Žáci a studenti mohou své kantory ohodnotit jednou v roce. Není to jejich povinnost, je to jejich dobrovolná příležitost, kterou by bylo škoda nevyužít. Ta příležitost se jmenuje Zlatý ámos, anketa o nejoblíbenějšího učitele ČR.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy: Jednou v roce žáci hodnotí své učitelky a učitele
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - logo

"Nikdy dříve jsem nic podobného nezažila. Má práce získala ocenění o jakém se mi ani nesnilo. Je to něco penězi neocenitelného. Přála bych tento prožitek každému učiteli, který je toho hoden.“ To jsou slova Hany Pacíkové, která letos v březnu získala titul Zlatý Ámos. Společně se svými studenty, kteří ji do ankety nominovali, vítězně prošla regionálními koly, semifinále i finále.

Také v tomto školním roce mohou žáci a studenti navrhovat své učitelky a učitele na titul Zlatý Ámos, nejoblíbenější učitel. Přihláška do ankety musí obsahovat stručnou charakteristiku kandidáta, popis jedné společně prožité příhody a podpisy 100 osob, které s nominací souhlasí. Nejjednodušší způsob, jak přihlášku doručit organizátorům, je vyplnit připravený formulář na www.zlatyamos.cz. Přihlášku je nutné poslat do konce tohoto roku.

V lednu a v únoru příštího roku budou žáci a studenti obhajovat nominace svých pedagogů na regionálních kolech. Na nich porota vybere účastníky semifinále. "Kromě toho ale na regionálních kolech oceníme všechny nominované učitelky a učitele. Myslíme si totiž, že už samotná nominace do ankety je velkým vítězstvím každého pedagoga," připomíná ředitel ankety Slávek Hrzal.

Veřejné finále 23. ročníku Zlatého Ámose proběhne 18. března 2016 v Praze. Na něm, jak už se stalo tradicí, bude vedle Zlatého Ámose vyhlášen také Dětský Ámos a Ámos sympaťák. Další speciální ocenění je připraveno pro učitele fyziky, chemie a českého jazyka. Partneři ankety pro ně připravili hodnotné ceny, např. oranžovou učebnu fyziky za 200 000 Kč nebo zájezdy do vědeckých center.

Žáci a studenti, rozhlédněte se kolem sebe a zamyslete se nad tím, jestli i vaši školu by mohl společně s vámi reprezentovat v anketě Zlatý Ámos nějaký pan učitel nebo paní učitelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…