Ministerstvo zemědělství: Změna letošní sazby na dojnice

09.12.2016 10:30

Ministerstvo zemědělství dodatečně upravilo sazbu v rámci dobrovolné podpory vázané na produkci pro sektor dojnic na rok 2016, a to na částku 3 679,92 koruny na velkou dobytčí jednotku (VDJ).

Ministerstvo zemědělství: Změna letošní sazby na dojnice
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Dne 9. listopadu 2016 zveřejnilo Ministerstvo zemědělství na internetových stránkách sazby pro jednotlivé citlivé sektory rostlinné a živočišné výroby podporované v rámci přímých plateb. Následně však z dodatečně provedených kontrol vyplynulo, že počet způsobilých dojnic je vyšší, a tím došlo k přepočítání a změně sazby. Ministerstvo se chovatelům omlouvá za původní nepřesnou informaci o výši sazby.

Celková částka na citlivé komodity se tím nemění, Ministerstvo na ně letos poskytne 3,5 miliardy korun. Podpora směřuje do chovů dojnic, masných telat, ovcí a koz. Nárok na ni mají také pěstitelé brambor, chmele, některých druhů ovoce a zeleniny, cukrové řepy a bílkovinných plodin.

Dobrovolnou podporu vázanou na produkci citlivých komodit (VCS) bude vyplácet Státní zemědělský intervenční fond, a to na základě Jednotných žádostí, které se podávají každoročně od poloviny dubna do poloviny května.

Poznámka:
Velká dobytčí jednotka (VDJ) představuje 500 kg živé váhy zvířete a pro účely dotací slouží k vyčíslení finanční podpory na tuto jednotku či výpočtu intenzity chovu hospodářských zvířat. Pro názornost uvádíme, že například 1 VDJ = 1 kráva starší 2 let. Přepočítávací koeficienty jednotlivých druhů hospodářských zvířat jsou dány evropskou a národní legislativou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…