Ministr spravedlnosti odeslal vládě návrh na jmenování 40 nových soudců

12.04.2018 22:46

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán zaslal vládě k projednání návrh na jmenování 40 nových soudců a soudkyň. Vybraní kandidáti částečně nahradí soudce, kteří v rámci tzv. přirozené obměny skončili či postupně skončí ve funkci do konce května 2018.

Ministr spravedlnosti odeslal vládě návrh na jmenování 40 nových soudců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

V návrhu na jmenování nových soudců ministerstvo opět zohlednilo i dlouhodobou přetíženost některých soudů v rámci tzv. dynamického modelu, který počítá s počty nedodělků, délkou řízení a dalšími faktory, podle kterých soudce na jednotlivé soudy rozděluje.

Návrh předložený vládě počítá s personálním posílením soudů v obvodu působnosti Městského soudu v Praze (4 soudci), Krajského soudu v Praze (10 soudců), Krajského soudu v Českých Budějovicích (2 soudci), Krajského soudu v Plzni (2 soudci), Krajského soudu v Ústí nad Labem (9 soudců), Krajského soudu v Hradci Králové (2 soudci), Krajského soudu v Brně (8 soudců) a Krajského soudu v Ostravě (3 soudci).

Poslední jmenování soudců se uskutečnilo 7. 1. 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…