Mobilní operátoři spojili síly proti hackerům

12.08.2013 21:21

„Jde o krok, který reaguje na útoky hackerů z jara letošního roku, ale v širším měřítku na neustálé pokusy zneužít kyberprostor k poškozování majetku nebo vlastnímu obohacení,“ říká prezidentka Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS) Michaela Renčínová.

Mobilní operátoři spojili síly proti hackerům
Foto: red
Popisek: High-endový smartphone Optimus G

Napadením serverů mobilních operátorů vyvrcholil letos začátkem března týden hackerských útoků na internetové stránky různých domácích institucí a zpravodajských webů. Šlo o takzvané DDoS útoky, kdy je server zahlcen množstvím požadavků a prakticky zkolabuje. Sice nemohou napáchat výrazné škody, přesto je hrozba kybernetických útoků vysoká a mobilní operátoři se touto problematikou chtějí vážně zabývat.

„Věříme, že pracovní skupina přijde s návrhy, jak společně ještě vylepšit systém obrany proti podobným útokům,“ doplňuje prezidentka APMS
 Jednotliví operátoři v minulých týdnech nominovali do nově vzniklé pracovní skupiny své odborné zástupce. Podle prezidentky APMS již proběhly první schůzky, které mají nastavit podmínky dlouhodobé spolupráce.

„Je to realita v internetovém světě. Určitě se nepodaří útokům zcela zabránit, ale to neznamená, že není dobré hledat nová řešení případné obrany. Poznatky z naší pracovní skupiny bychom pochopitelně chtěli nabídnout širší veřejnosti,“ uzavírá Michaela Renčínová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…